Pagina's

maandag 25 mei 2009

Gevoelsmatig waren het 102 km.

Om iets voor half twee leek het nog een klein groepje fietsers wat op pad zou gaan, maar plotseling kwamen er uit alle richtingen nog een aantal die het mooie weer niet konden weerstaan.
Onverwacht sloten Melanie Alders, Martin Begthel en iets minder onverwacht Hans Poot ook aan.

Bij de start had Jacco al gemene pretoogjes, de route zou richting Fijnaart gaan en minimaal 110km bedragen, bij sommige leden begon op dat moment de interne rekenmachine te werken, want dan zou eindelijk iemand anders dan Wim Poot eens bovenaan in het klassement staan en daar is blijkbaar veel aan gelegen.

Voorbij Poortvliet langs de postweg een drukte van jewelste, de volgwagens van de wielerronde Omloop van Tholen stonden hier voor de ravitaillering geposteerd.
Via de Thoolsebrug richting Halsteren waar Hans en Melanie samen het bos ingingen om vervolgens via de Oesterdam richting Tholen terug te keren, de afstand en het daarbij behorende tempo ligt nog iets te hoog op dit moment.
Via Kruisland naar Oud-Gastel, door het fietstunneltje richting Stampersgat, alwaar Mas spontaan Frans Bouwer begon toe te zingen, na hem er op gewezen te hebben dat er sponsornamen herkenbaar op de shirts staan, werd het gelukkig weer stil.
In de tussentijd was Henry Potappel die zoals gewoonlijk met wind mee weer voor de groep uitreed rechtdoor gereden waar rechtsaf beter was.

Dat fietsen op onbekende wegen z’n voor en na heeft zorgde bij Zwingelspaan voor wat rare bewegingen, Ron die op kop reed en door Jacco linksaf werd gedirigeerd zag in zijn ooghoek dat er ook nog een weg haaks linksom ging en dus in de war was, op dat moment kwam er ook nog een vervaarlijk monster onze afrit op waardoor de groep uiteen gereten werd.
Een paar kilometer verder het onvermijdelijke “lek”, een mooie plek net na de volgende bocht, echter hier lag ook een dijkopgang, maar Jacco reageerde direct en stopte halverwege de helling, dit werd dan ook niet door iedereen geapprecieerd, voor sommigen leek het wel één van de Reuzen van Vlaanderen en gingen te voet omhoog.

Via Oude-Molen weer op bekendere wegen door Dinteloord, (waar duidelijk werd dat de 100km niet gehaald zou worden) richting Steenbergen, waar aan de weg gewerkt waardoor er een D-tour richting Welberg genomen moest worden, niet de normale route door Steenbergen maar eerst nog richting Kruisland en daarna pas naar de Welberg.
De 100km kwam toch weer in zicht, zeker toen Jacco voor Kladde rechtsaf richt Nieuw-Vossemeer ging, op Tholen nog een poging gewaagd om toch maar via Stavenisse te rijden, maar dat ging zelfs Jacco te ver vandaag.

Terug in Smerdiek met 92km op de teller, 8km te weinig om Wim Poot van kop te verdrijven, maar ja toch maar proberen een reactie bij Wim te ontlokken door 102km als gereden kilometers te melden, jammer genoeg kon Wim zijn mail niet lezen dus reacties bleven dan ook uit.
Al met al een leuke tocht waarbij duidelijk is dat in die hoek ook goed gefietst kan worden.

2 opmerkingen:

  1. Was naar mijn idee ook een leuk ritje, misschien volgende keer een klein lusje eraan vastplakken naar Willemstad en dan via Goeree terug. Ik had tevoren echt gedacht dat we de 100 km-grens gingen passeren. Misschien dat Wim ontwenningsverschijnselen krijgt en woensdag ontbreekt (of voortijdig afhaakt), dan passeer je hem alsnog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben binnenkort nog een weekend weg Theo, dus dan kan je eindelijk aan kop komen. Als het je een rustiger gevoel geeft kan ik ook nog wel een paar woensdagen voor m'n eigen gaan rijden.

    BeantwoordenVerwijderen