Pagina's

zaterdag 30 mei 2009

My friend the wind?

Jaren geleden zong Demis Roussos al "My friend the wind will come from the hills".

Deze, vooral op schoolfeesten geliefde smartlap, spreekt dus van een vriend die uit de bergen komt. Ik ben er zeker van dat Roussos nog nooit op een fiets tegen zijn vriend is ingegaan. Dit is natuurlijk niet zo vreemd voor een geboren Egyptenaar met ook nog eens zijn omvang. Deze is bijna vergelijkbaar met mijn vroegere omvang (maar ik droeg nooit jurken, misschien nog een idee!).

Aan zee is de romantiek in de wind ver te zoeken zoals we afgelopen woensdag (27 mei) weer eens mochten ervaren. De wind blies ongenadig hard en na enige tijd voor de wind uitgereden te hebben, hetgeen dan wel weer als een vriendendienst kan worden beschouwd, kregen we hem recht in het gezicht. Dit ondanks de beschermde route die Theo had uitgezocht. Ik kreeg spontaan weer last van mijn windallergie!

Toch zit er wel iets herkenbaars in het lied van Roussos. Als je nl. tegen de wind in fietst leer je ook je vrienden kennen. Deze zetten je regelmatig uit de wind, dus de tekst zou in ons geval kunnen zijn "In the wind you will learn your friends". Misschien dat ik het lied nog eens afschrijf (ik beloof nu reeds dat ik het niet zal zingen).

Natuurlijk gaan er tijdens zo’n rit ook de sterke verhalen rond. Ieders geest vertroebelt en de windkracht wordt dan steeds hoger ingeschat en neemt haast mythische vormen aan. Om dit enigszins in de hand te houden heb ik wat zoekwerk verricht. Bij twijfel over de werkelijke kracht van de wind kunnen we vanaf nu deze informatie gebruiken.

Omdat ook dit heikele thema nu is opgelost kunnen we weer terugvallen op good-old Bob Dylan. Die zong, ook al weer vele jaren geleden, "The answer, my friend, is blowin’ in the wind". Dus niet alleen goed uitkijken maar ook goed luisteren in de wind blijft nodig...De tabel wordt klein weergegeven. Om deze goed te kunnen lezen kun je de tabel selecteren met de muis en dan rechtsonder op het vergrootglas klikken (mogelijk vanaf Internet Explorer 7). De tabel verschijnt dan groot op je scherm; door op het vergrootglas te klikken kun je de juiste grootte kiezen).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten