Pagina's

woensdag 3 juni 2009

Soms valt het mee

Woensdag, jun 03
Lokale tijd 18h 19h 20h 21h
Windrichting nnw nnw nnw nnw
Windsnelheid (Bft) 4 4 4 4

Met zes man aan de start waaronder Martin Begthel en donkere wolken die op de buienradar niet te zien waren.

In eerste instantie werd geopperd het rondje Flupland weer te fietsen, maar Wim Poot zijn gezicht nam gelijk de zelfde vorm aan als de donkere wolken, alleen nu met onweer, Wim vind Flupland een beetje saai, en een ietsje pietje humeurige Wim kennen we inmiddels ook.
Dus snel haaks-om richting de Oesterdam, lekker voor de wind weg en met een lachende Wim is het beter fietsen.
Mas durfde ook op kop mee te draaien, Kees L. was er tenslote niet bij om hem terecht te wijzen.
Martin deed ook zijn kopwerk en moest zelfs in toom gehouden worden, Mas en Ron trouwens ook, doseren is nog steeds niet makkelijk.
Vanaf de dam linksaf richting Ossendrecht viel de wind eigenlijk al niet tegen, zonder echte problemen kon de 34p/u aangehouden worden.
Het stukje met de klinkers is altijd waardeloos, maar gelukkig reed ik op kop en dat is daar volgens mij de beste plek om te rijden.
De betonplaten omhoog ging ook goed, met Martin naast mij de 34p/u aangehouden, jammer genoeg maar verwacht, moest Martin hiervoor tol gaan betalen.
Door het bos rijdend kreeg ik toch het idee dat de wind wat was gaan liggen en het richting Tholen wel eens mee kon vallen, Wim was het hier absoluut niet mee eens, de polder zou het wel laten voelen!
Laten we het er op houden dat het nog wel een ietse pietsje waaide waardoor het tempo redelijk gehouden kon worden, bij de Woonboulevard nog een stukje richting Stalland, waar de wind nog een iete pietsje meer tegen stond, waar sociaal als ik ben dat stukje maar op kop bleef rijden, jammer genoeg krijg je dan te horen dat je tegenwind harder rijdt dan voor de wind, maar volgens mij heeft dat nu juist met doseren te maken.
Na 67km met 32 gemiddeld weer terug bij café Smerdiek, gelijk even ons fietsenrek getest met Mas zijn fiets, deze hangt prima aan de remgrepen, je kan zo zelfs de fiets een beurt geven, toen ik dat zei stond Merel inmiddels ook buiten en vond zo'n beurt ook wel interessant.
Met Adrie nog even naar binnen voor een biertje, maar de nachtdiensten bij de sigaretten fabriek eisen blijkbaar zijn tol, want met helm, handschoenen en bril in de hand stond Adrie buiten, maar de Pinarello stond nog steeds binnen, ach een kleinigheidje heb je allemaal wel eens.

1 opmerking:

  1. Sociaal, ha, ha, 36 km/u tegenwind, je was gewoon even stevig aan de boom aan het schudden. Trouwens is 36 nou sneller of langzamer als 34??

    BeantwoordenVerwijderen