Pagina's

zondag 12 juli 2009

Beste beentjes

Drukte in Smerdiek. De boerenmarkt en 7-dorpentocht zorgen ervoor dat het gezellig druk is op de markt bij ons stamkroegje. We worden zelfs op de foto gezet door een fotografe die verslag doet van de wandeltocht. Voor een leuke dame wil ik natuurlijk altijd wat extra toelichting geven over ons clubje. Zie aan Mas dat ie zich ook graag van deze taak had gekweten.

Met negen man een redelijke opkomst en ook nog eens vol goede voornemens om letterlijk en figuurlijk het beste beentje voor te zetten. Jacco zet het eerste beentje en tracteert ons op een rondje Yerseke. Het is zowat niet te geloven, maar er zijn behoorlijk wat beste beentjes en er wordt inderdaad netjes gereden. Zelfs van de wind op de Oesterdam blijft het tempo keurig constant. Geen zeedijk, want Jacco verwacht troep door de dijkwerkzaamheden. Achter Waarde neemt Jacco een verkeerde afslag met als gevolg een extra lusje, en passant rijdt Theo ook z'n splinternieuwe band lek. Op de Postbrug rij ik met Kees wat te hard omhoog en valt er een gaatje. Boven wachten we netjes en het wordt oogluikend toegestaan. Op de Oesterdam gaat Kees ervandoor. We formeren ons in een waaier. Lek! Mas is de klos. Het is op dat punt nogal raak de laatste tijd. De wind is gedraaid naar Noord-West, tegen dus. We trekken lekker door, totdat Jacco patronen verliest. Zadeltasje stond nog open. Opnieuw opstarten in de waaier. We moeten toch echt nog eens de theorie van waaierrijden bespreken. Als de wind van links komt draai je linksom en niet rechtsom. Bij de Speelmanplaten komt Kees ons weer tegemoet. Kon al niet geloven dat ie ZO hard had gereden. We rijden door de polder gezamenlijk naar huis, De eindsprint begint dit keer echt pas na Scherpenisse. Het is gezellig druk in Café Smerdiek. We krijgen een compliment van Henri voor het nette rijden en spontaan krijgen we kransjes boven ons hoofd. Die koude versnapering en lekkere hapjes hebben we nu echt wel verdiend.

1 opmerking:

  1. Al die beste beentjes..... Ik wordt daar een beetje achterdochtig van, zeker als er daarna twee artikelen volgen over waaierrijden. Tijdens de ritten met mijn vorige club in Rijnsburg reden we nooit anders dus ik heb ervaring. Neem van mij één tip aan: waaierrijden kan bij ons alleen bij zes man of minder, anders krijgen wij dat nooit onder de knie en rijden er altijd mensen op de kant. Meestal zijn dat niet de beste rijders, dus is dit eigenlijk vragen om problemen.......

    BeantwoordenVerwijderen