Pagina's

woensdag 5 augustus 2009

1 meisje, 1 jongen en 8 mannen aan de start bij De Bidon

Dinsdagavond een niet verwachte opkomst van 10 fietsers en Peter Mutsers met zijn eigen auto als volgwagen.

Naast de reguliere klassement fietsers was Hans Poot ook weer van de partij na weer een poosje uit de roulatie te zijn geweest en de Bidon is dan de ideale club om rustig het ritme weer op te pakken, tenminste dat dacht hij!!

Ook Joost Winkel was aanwezig, met maar één doel, ons de oren wassen tijdens een eventuele demarrage.

Na kort overleg de richting van de route bepaald en via Poortvliet richting Stalland om via het fietspad de brug bij Vosmeer over te gaan, bij weinig wind welke ook nog mee stond ging het tempo al snel na vertrek naar 33 a 34 p/u.
Na de brug rechtsaf richting de gehuchten Notendaal en de Zwarte Ruiter, via een stukje provinciale weg de Schansdijk op richting Steenbergen.
Er was hier wat opwinding, een geschaarde tractor blokkeerde de weg volledig, gelukkig was er in de berm nog voldoende ruimte om te passeren.
Maar wat een drukte in de polder achter de Heen, tractoren, combines ja echt dorstijd.

Vanuit de polders bij de Heen de brug bij Flupland over, Wim reed hier op kop maar hield het tempo voor zijn doen wel heel rustig, (misschien gegeven door dat Joost gevraagd had of er nog gedemarreerd zou worden?) op de Krabbekreek geen actie van Wim of Joost, wel van Adrie, na gehoord te hebben half-in ging hij er vandoor, nu dus wel een reactie van Joost met Wim in het wiel, zelf reed ik op kop van de groep, twijfelde heel even maar er toch maar naar toe gesprongen, met tegenwind reed Joost met zo'n 42p/u op kop, inmiddels had ik verzonnen hoe Joost te verschalken, na Joost een paar honderd meter op kop te hebben laten rijden voerde ik vanuit het laatste wiel het tempo op naar zo'n 48p/u, er viel hierdoor voor Joost natuurlijk een gaatje wat hij vervolgens weer dicht moest rijden, oftewel extra energie.
Langzaam ging bij mij het licht uit en het tempo dus ook, Joost was inmiddels weer aangesloten met heel slim Wim in zijn wiel, (Adrie kon jammergenoeg het gaatje niet dicht krijgen) even later kwam Joost weer over mij heen en moest ik ook passen, maar de tactiek had gewerkt, Wim sprintte makkelijk weg bij Joost die daarna de rest van de rit opmerkelijk stil was.

Via de polders achter Stalland weer richting Smerdiek waarbij de Oudelandseweg nadrukkelijk vermeden werd, we moesten tenslotte Joost geen kans op revance geven.

58km met een gemiddelde van 31,5, niet slecht voor de Bidon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten