Pagina's

zaterdag 15 augustus 2009

La douce France (3)

Vandaag teruggekomen vanuit het prachtige Frankrijk. Helaas kan ik niet tippen aan de avonturen van Wim op de Ventoux, maar mijn seizoenshoogtepunten staan gepland in de eerste week van september in de Dolomieten.

Vanwege deze Dolomieten de fiets mee naar de Franse Jura, waar de bergen niet zo hoog zijn als in de Alpen, maar wel degelijk bergen genoemd mogen worden, gezien de naam Haut-Jura. Ons verblijf aan het meer van Chalain was zeer aangenaam, en de omgeving prachtig. Zoals een ieder inmiddels weet is ondergetekende niet geinteresseerd in gemiddelden (haal je hier toch niet), maar tracht hij ook te genieten van de omgeving. Dat lukye uitstekend.

De eerste rit via de Michelin-kaart maar de eerste echte col uit de omgeving op, de Col de la Percee (580 m). leuk klimmetje van ongeveer 5 km, met een gemiddelde van 3% en een uitschieter naar 9. Zelfs met mijn gewicht eigenlijk een makkie. De volgende ritten werden wat langer (richting 90 km) en kenden zeer zeker zware klimmetjes. het meest frustrerend van deze klimmen is echter dat er bovenop nergens een bord met een naaam van de betreffende col genoemd is. De enige col van naam was dan nog de Col de Savine, die al gepasseerd was voor ik er erg in had. Die is de naam col echt niet waardig.

Al met al de moeite waard om hier rond te fietsen. Zeer veel mogelijkheden zonder dat je, zoals bijvoorbeeld in de Vendee, gedwongen bent op de route Nationale te rijden, waar je van je sokken wordt gereden.

Woensdag weer van de partij bij de clubrit, zaterdag afwezig ivm bruiloft van Angela's broer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten