Pagina's

maandag 10 augustus 2009

Onbekende wegen op Flakkee

Vijf leden en twee gastrijders bij het vertrek in Smerdiek.

Vanwege de windrichting leek een rondje Flakkee een goede optie, Mas opperde nog om Brabant in te gaan, maar dat leek minder aantrekkelijk.

Dagelijks rij ik over de N59 richting Zierikzee, vaak gaat dit in een dusdanig tempo dat ik alle tijd heb om eens rond te kijken en e.e.a. op de navigatie van de auto te volgen.
Daarop is goed te zien dat bijna alle wegen weer uitkomen op de N215, dit is de provinciale weg tussen Nieuwe-Tonge en Stellendam of Ouddorp, dit zijn weer extra routes waar nog niet geweest zijn.

Vanuit Smerdiek richting Sint-Annaland, waar we op de OudeSintAnnelandseweg tot onze verbazing Kees-L in Tandje-Bij outfit tegen kwamen, die vanwege andere perikelen de zaterdagrit aan zich voorbij moest laten gaan.

Op Flakkee eerst een lusje richting Achthuizen om af te buigen naar Den Bommel, hier vond Melanie die nog steeds niet top in orde is het ver genoeg, 90km zou te ver zijn voor haar, gelukkig kon ze nu met de wind mee richting huis.

Normaal bij een rondje richting Den Bommel gaan we bij Den Bommel direct linksaf naar de haven, deze keer rechtsaf het fietspad op om linksaf richting de Buitendijk te gaan, dat linksaf werd door onze voorzitter (die er een goed oog voor heeft) als onmogelijk geacht, dit omdat het gras zo hoog stond dan het padje voor Mas blijkbaar onzichtbaar was.
Na verder weer de bekende route te hebben gereden in plaats van linksaf richting Nieuwe-Tonge rechtsaf richting Middelharnis, zover we weten zijn deze wegen door geen van ons ooit gefietst, dus puur op gevoel en de windmolens in de gaten houdend door onbekende polders richting Dirksland waar we bij de watertoren weer een meer bekende dijk opreden richting Oude-Tonge, hier nog een kleine verrassing, bij Battenoord de dijk op om het laatste stukje naar de Phillipsdam via het fietspad langs de Grevelingen te fietsen.

Op de Krammersluis waar ik rustig het tempo opvoerde kwam Leon er natuurlijk overheen vliegen, mijn tempo opgevoerd naar zo'n 37 a 38, kwam Ron er even overheen, gauw in zijn wiel, maar ik kon nog net de killers blik in zijn ogen zien richting Leon, tot mijn verbazing voerde Ron het tempo op tot boven de 42p/u en dat hield hij nog lang vol ook, inmiddels Leon achterhaald, die was gestopt onder het mom dat de brug open stond.

Beneden aan de sluis werden we ingehaald door een semie vrachtwagen waarmee het hooi verreden wordt, even inpikken dacht ik, maar jammer, reed iets harder dan verwacht, bij 62p/u moest ik laten gaan, gelukkig kreeg ik verderop nog een kans, nu wel een tractor geladen met hooi, er achter met (hoe hard mogen die dingen eigelijk) 55p/u tot het einde van de dam.
Toen de rest van de groep weer aansloot noemden ze mij Kees, het waarom is mij niet helemaal duidelijk, weet dus ook niet of dit positief of negatief is.

Na 92km weer terug in Smerdiek, voor mij iets minder, bij de BlauweBloem richting Stalland gereden, het was tenslotte braderie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten