Pagina's

zondag 27 september 2009

Goeree

Een prachtige herfstdag met zeldzaam weinig wind. Elf man aan de start, dat mooie weer nodigt uit. Theo doet de route, een grote ronde Goeree, dat zit dus ook wel goed.

We vertrekken langs de veiling van Scherpenisse. Direct wordt er stevig doorgereden. Ron vreest het ergste en denkt dat het weer "zo'n"rondje wordt. Henri klaagt ook nog wat over de tempowisselingen bij het veranderen van de kopmensen. Het loopt allemaal nogal los. De mensen die niet kunnen meedraaien gaan op tijd naar achter en iedereen kan het goed bijhouden. Zie weer wat nieuwe wegen. Als we helemaal bij Goedereede aankomen vraag ik me af of we wel goed zitten. Zo ver zijn we nog niet geweest. Theo vraagt het zich zelf ook af. Hij kijkt naarstig uit naar een naamstraatbordje wat niet wil komen. We gaan maar links af en zowaar we zitten opeens weer goed. Terug weer over het buitendijkse fietspad. Rijdt lekker, jammer dat er zoveel grind vanaf het talud naar de linkerzijde van het fietspad is geschoven. Blijf maar achteraan in het midden uit de vuiligheid rijden. Even later is Keurtje lek. Z'n nog niet zo oude Michelin pro3 is tot op de canvas versleten. Een probleem waar meerdere mensen bij ons mee te maken hebben gekregen.

Op de Krammersluis een unicum. Onze lange cobra vanaf onderaf op kop. Dat is even wat anders als in het wiel pikken en erover heen demareren. Hij houdt even een stevig tempo aan. Halverwege als de vermoeidheid wat voelbaar wordt kijkt ie is achterom. Helaas niet alleen, of slechts een paar man aan z'n wiel. Dat valt tegen, het halve peloton hangt er nog aan. Gelijk geeft Leon er de brui aan. Ron zet even aan, maar even later komt Theo, die niet langer in training is, er al over heen. Op het laatst geef ik met Henk, die hier wel hard omhoog kan, nog even extra gas. Over de Philipsdam en Krabbenkreek wordt er net als de laatste weken weer stevig doorgereden. Ook op de Engelaarsdijk gaat het net als de vorige keer, in het laatste stuk weer vol aan. Ron laat zich foppen door een valse melding van Mas. Als het tempo omhoog gaat en Mas het moeilijk krijgt roept ie "rustig aan". Ron houdt gelijk de benen stil en iedereen, inclusief Mas, die probeert aan te sluiten bij de kop, rijdt hem voorbij. Zelf rij ik wel tempo, maar doe niet mee aan een eindsprint. Afspraak is dat we dat hier nog niet doen en eerder hebben we over zoiets ook al veel gezeik gehad. Vanaf de watertoren naar Smerdiek gaat het weer lekker los. Theo probeert bij het industrieterrein nog weg te poefen. Heb 'm echter al lang gezien en kan gemakkelijk aansluiten en wegsprinten. Terug zit Kees de stoelen in café Smerdiek al voor te verwarmen. Volgende week naar de kustmarathon Kees aanmoedigen, nog is even kijken hoe ik dat ga aanpakken.

4 opmerkingen:

 1. Gewoon Vittoria of Continental blijven rijden... is er nooit iets aan de hand. Is net als met Franse auto's, die doen het perfect tot je er zelf een koopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel mensen denken dat Goeree-Overflakkee tot de provincie Zeeland behoort. De plaats Sommelsdijk is de enige plaats op Goeree die tot de provincie Zeeland gehoord heeft tot het jaar 1805. Hoewel het een Zuid-Hollands eiland is, heeft het veel weg van de Zeeuwse eilanden. In de jaren negentig laaide de discussie op, of Goeree-Overflakkee niet beter bij Zeeland getrokken kan worden. Uiteindelijk is dit niet doorgegaan. Een van de redenen was dat het eiland meer gericht is op Rotterdam dan op de Zeeuwse steden. Deze discussie had te maken met de mogelijke vorming van een stadsprovincie Rotterdam. Wanneer de Randstadprovincie doorgaat zou het eiland weleens over kunnen gaan naar Zeeland. Bron: Wikipedia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan er dan ook zeeuws lekker fietsen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mevrouw Snake, deze blog gaat over fietsen

  BeantwoordenVerwijderen