Pagina's

zondag 25 oktober 2009

Beetje smerig

Eerst een mailtje van Mas,wie gaat er?, dan een mailtje van Theo, eigenlijk geen zin, maar wil een afspraak dat er dan niemand gaat, zelf had ik eigenlijk wel uitgekeken naar het zaterdagmiddagritje. Gelukkig Kees heeft ook zin en zoals vaak bij minder weer is Henri ook van de partij. Verwacht niet meer als 4 tot 5 man, maar er komen 10 man opdagen voor een waarschijnlijk smerig ritje.

Heen over de Oesterdam vol tegen, drie man gaan naar achter. Gastrijder Onno is echter een uitstekende nieuwe kopman. Zie intussen al lekker zwart, achter Strijen zat ik lekker in het moddersproeisel. Achter Waarde moeten we terug de polder in omdat de dijkwerkzaamheden nog niet klaar zijn en krijgt iedereen de nodige modder rond de oren. Met de regen valt het echter reuze mee, het blijft nagenoeg droog. Hans rijdt nog lek, dus gelijk een plaspauze. Oesterdam terug is nu volle meewind. Als Kees het tempo boven de 39 km brengt, breekt de groep. Met 5 man aan kop en Theo in de staart gaat het tempo nog wat verder omhoog. Na het tweede hek glipt Kees ertussenuit. Voor de Speelmanplaten met zijwind mee neem ik over van Adrie en voer het tempo op (sorry Adrie). Het gaatje naar Kees wordt kleiner, maar de drie man achter me zijn niet van plan over te nemen en laten me doorploeteren tot aan de bocht voor de sluis. Dan sprinten alsnog enige dapperen het gaatje naar Kees dicht. Terug in café Smerdiek zien we allen meer als een beetje smerig. Ben toch blij dat ik geweest ben, het was de moeite waard.

Zondagmorgen nog een ritje in België. Mis Adrie om me in het gareel te houden. Ga een beetje te hard en als ik op de hei door het zand een alternatief stukje aan de zijkant probeer, rij ik in een diepe kuil en vlieg over het stuur, waarna m'n lichtgewicht fietsje op m'n rug land. Maar goed dat ik zo weinig verstand heb, anders had ik er misschien nog over nagedacht dat dat eigenlijk best wel zeer deed. Gauw weer in het zadel en doorcrossen. Beetje veel zand en later modder voor een niet zo technische rijder als mij. Maar de spieren willen wel, dus kan het tempo redelijk op peil houden. Na afloop geen brokken te ontdekken, alleen een beetje beurse ribben, dus dat valt weer mee. Volgende week maar een beetje voorzichtiger zijn.

4 opmerkingen:

 1. Hoop dat bij jullie de conditie ook wat terugloopt want ik ben pas zaterdag 28 november weer van de partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het weer voor zaterdag ziet er geweldig uit, lijkt me eens tijd weer een echt rondje te fietsen, zeg zo'n 105km, heb de route al uitgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo!

  Leuke blog!!

  Ik woon ook op Tholen en ben sinds een paar jaar ook actief in de wielersport! Aantal tourtochten gereden, maar meestal fiets ik alleen. Fietsen jullie heel de winter door op de weg?? Of op de mountainbike?

  Sportieve groeten

  Marieke van Bloppoel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marieke,

  We rijden zatermiddag om 13.30 uur op de weg (racefiets). Start vanuit café Smerdiek. Afstand ca. 70-90 km afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij echte regen wordt er niet gestart, bij twijfelgevallen meestal wel.

  BeantwoordenVerwijderen