Pagina's

zaterdag 10 oktober 2009

Niet slecht voor een herfstmiddag

De buien zijn nog niet uit de lucht en de wind wakkert aan. Temperatuur valt mee, dus in tegenstelling tot de meeste gewoon in de korte broek. Verwacht wat afzeggingen, maar niks, dertien man aan de start, waaronder Marlon van de Bidon. Mee- en zijwind heen. Henri en René jagen elkaar op de Krabbenkreek op? Die 34 km met zijwind is voor René duidelijk te veel. Bij de Krammer zakt ie vet door het ijs. Daar herstel je ook niet zo snel meer van.

Rondje Goeree is prima voor het najaar, alleen die twee smalle fietspadjes mogen er van mij wel uit. Draaien een lekker tempo, maar moeten de benen nogal eens stil houden voor René. Dat is een lesje voor de volgende keer. Terug de Krammer op nu eens een ander scenario. Groep blijft lang bij elkaar en het tempo wordt steeds meer opgevoerd. Theo gaat er tegen het eind nog eens aan sleuren. Dan komt onze sluwe Cobra van achter uit er overheen gedenderd. Slaat even een gaatje. Met Kees en Henk zet ik de achtervolging in. Als we met 50km/u de cobra in z'n staart bijten zakt ie volledig gedesillusioneerd in elkaar. Volop leedvermaak bij het trio "oude"mannen. Kees spreekt de Cobra nog even goede moed in. Met nog vier jaar goed trainen houdt ie ons wel bij. Op weg naar huis een lekker tempo, zowat iedereen draait nog mee. Niet slecht voor een herfstmiddag.Theo trekt het laatste stukje nog even door. Ron denkt bekijk het en gaat er niet meer naast. Einde wisselen dus. Kees en moi nemen nog even over, waarna Jacco denkt er nog even tussenuit te piepen. Niet dus, met vijf man komen we aan.

Theo is jarig geweest, had 'm al gefeliciteerd, inside information hé. Had Theo helaas ook, jammer nou ie dat weer zo schandelijk ventileert aan onze stamtafel. Maar goed dat ik zo relaxed ben. Het appeltaartje waar Marga een avondje voor heeft staan zweten smaakt ieder geval prima. By the way, onze Theo werd reeds 54 jaar. Nou maar weer eens afwachten hoe het volgende week is, want in het najaar valt er weinig te plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten