Pagina's

zaterdag 17 oktober 2009

Vandaag geen Flakkee denk ik

Waarom niet?

Vorige week al met de club daar geweest en donderdag in mijn uppie.

Donderdagmorgen de fiets in de auto en naar mijn werk op Shell Pernis gereden, vervoer terug voor de auto was al geregeld, makkelijk als er iemand in het zelfde dorp woont.

Vooraf geprobeerd op google maps de goede route op Voorne-Putte richting Flakkee te vinden, de keuze was via Spijkenisse of Rozenburg, na overleg de route via Spijkenisse genomen.
Vanaf Shell direct de Botlek brug over richting de brug over het Hartelkanaal, hier langs het water richting het Brielse meer, om Geervliet heen langs de Groenekruisweg naar het Voorns kanaal, inmiddels kwamen de bordjes met Goedereede in beeld dus ik was op het juiste pad, over het fietspad het kanaal volgend richting Hellevoetsluis een kleine tegenvaller, de weg richting de N57 is voor fietsers afgesloten dus verplicht door Hellevoetsluis, op zich viel dit niet tegen, een breed fietspad en voorrang op al het kruisend verkeer, éénmaal Hellevoet uit op bekend terrein langs het villadorp Romana uitkomend op de Tandje-Bij route.
Vanaf de Haringvlietdam eindelijk de wind een beetje mee, op Voorne eigenlijk constant tegen gehad.
Over de dam niet richting Stellendam maar rechtsaf naar Goedereede waar ik het alom bekende dorpje Havenhoofd passeerde om weer op de weg richting Stellendam terug te komen, dit stuk hebben we enkele weken geleden met Tandje-Bij ook gereden.
Inmiddels ruim 40km op de teller, maar vanaf hier de wind redelijk mee dus het tempo opgevoerd naar de 38km/pu, dit vol gehouden tot aan de Hollaereweg, maar hier kwam de wind gemeen uit het NW, dus de benen ontploften zowat, maar ja bijna thuis dus niet zeuren.
Na 2uur 20 minuten en 76km weer thuis 32,6 gemmiddeld, dus zo tevreden dat dit voor herhaling vatbaar is.

2 opmerkingen:

  1. O o Theo, dat wordt vandaag dus niks, op die leeftijd heb je minimaal 2 dagen voor herstel nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een keertje niet naar Flakkee is helemaal niet erg, Steenbergen is ook mooi.... PS Peacock is er de komende weken niet.

    BeantwoordenVerwijderen