Pagina's

zaterdag 31 oktober 2009

Wie heeft de grootste?

Vandaag vertrekken we voor een rondje Schouwen met tien man. Een zuidenwind betekent op de heenweg rugwind op de dammen. Het weerbericht klopt, fris en een stevige wind die op de dammen goed aanwezig is. Als Henri op de heenweg te hard gaat, zo'n 34,5 km/u wordt ie vermanend toegesproken door Theo. Is dit de lont in het kruitvat? Weet het niet. Als op Schouwen het toch stevige tempo van 31 tot 32 km/u tegen wind opgeschroefd wordt richting 34/35 km/u, lijkt het erop dat de heren een typisch manlijke spelletje aan het spelen zijn, "wie heeft de grootste?" Of is dit anderen een lesje leren? Als je een vent bent moet je zo hard rijden tegen de wind. Ik besluit dat ik vandaag een kleintje heb. Met deze gekkigheid doe ik niet mee. Ik sluit lekker achteraan.

Vijf man rijden nu nog op kop de andere vijf doen niet meer mee. Iets verder op Schouwen rijden de heren ook elkaar kapot en moet Mas ingrijpen, wat tot verongelijkte gezichten leidt. Op de brug wordt er nog even doorgereden. Leon heeft de pijp al aan Maarten gegeven. Rij zelf rustig mee in het staartje en wordt zowat nog van het fietspad gereden door Keurtje, die op z'n befaamde wijze op de pedalen gaat staan en z'n fiets opzij en naar achter trekt. Na de sluis zijn de resultaten van het gejaag duidelijk. Leon niet meer te zien aan kop, Henk aan het einde van z'n Latijn en Keurtje zit ook niet meer fris. Was het eigenlijk niet van plan, maar ga toch maar weer meedraaien aan kop. Theo en Kees blijven doordenderen. Op de Engelaarsdijk heeft Keurtje z'n ballen ook afgedraaid. Terug in café Smerdiek ligt het gemiddelde ruim boven de 32 km/u, maar of dat het nou wel waard was?

In café Smerdiek nog even een praatje over de nieuwe kleren. We mogen onze voorkeur toch nog uitspreken. Gelukkig de democratie krijgt nog een kans. Anders was het slecht gesteld geweest in ons clubje.

2 opmerkingen:

  1. Al vaker gewaarschuwd dat we geen raceclub maar een toerclub zijn. Sommigen menen inderdaad hun potentie te kunnen aflezen aan hun gemiddelde snelheid. Sommige dingen kun je beter niet op de blog zetten dus stop ik nu maar.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet niet wie de grootste heeft, maar de mijne is 56cm, ik noem hem liefkozend Koga

    BeantwoordenVerwijderen