Pagina's

zaterdag 12 december 2009

Ouderwets gezellig

Voor het eerst dit jaar een beetje winterse temperaturen. Dat is beter als wind, regen en natte wegen. Ook weer eens een behoorlijk peloton van twaalf man. Broer hans is er weer en Tineke en Henri zijn terug uit de lappenmand.

Met een noordoosten wind vertrekken we over de Krabbenkreek en Philipsdam richting Goeree. Windkracht 4 bij deze temperatuur is echter heel wat anders als de voorgaande weken. De chill factor speelt een behoorlijke rol. Hoor dan ook volop geluiden over een "dikke wind". Dat merkt Mas op de Krabbenkreek, als hij probeert mee te draaien aan kop. Dan blijkt dat deze wind pal tegen veel vermogen vraagt. Helaas voor Mas dat is teveel van het goede en hij blijft verder achter samen met vier anderen. Theo draait wel mee aan kop, dus met zeven man kan het werk nog aardig worden verdeeld. Goeree is zoals gewoonlijk weer goed berijdbaar. Met de eerste 40 km voornamelijk tegen is het wel behoorlijk werken, maar dat is weer goede training. Hans draait ook nog een stukje mee aan kop, maar voelt al snel dat de spieren na een paar weken afwezigheid niet echt soepel zijn. Op de Krammersluis rijd ik met Kees in een strak tempo omhoog en iedereen laat lopen. Achter ons is de groep volledig versplinterd. Schijnbaar heeft de rit toch het nodige gevergd. Na de sluis is Ron behoorlijk streng, daardoor wordt het tempo even gematigd. Genoeg om iedereen even een hapje lucht te geven. Dan lekker met zij- en meewind het tempo weer op beschaafde wijze omhoog. Iedereen kan goed volgen, zodat we redelijk compleet in Smerdiek aan komen.

Als ik in café Smerdiek een warme chocomel met slagroom bestel wordt er even lacherig gedaan. Even later staan er echter zes chocomels op tafel, dus dat was niet zo'n slecht idee. Het duurt niet lang of we zitten weer volop te leuteren en het is weer ouderwets gezellig. Hoor zelfs nog positieve geluiden over het tempo, dus dat zat ook wel goed. Volgende week de afsluiting en prijsuitreiking, hopelijk goed weer. Zal wel een kort ritje worden, dus dan kunnen we nog eens lekker knallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten