Pagina's

zaterdag 23 januari 2010

Druilerig weer troef

Als je een winter al fietstechnisch kan benaderen, dan kan je toch wel zeggen dat dit exemplaar niet zo geslaagd is. Uit de grauwe lucht valt vlak voor het vertrek nog een druilerige regen. Kees, die onderweg is naar de start, draait terug huiswaarts. Jacco die uit Tholen komt twijfelt ook, maar komt toch door. Gaby Havermans is voor de eerste keer ook weer als gastrijder present, en zo komen we toch nog aan acht man.

Mas oppert een rondje bos en terug van de wind over de Oesterdam. De nattigheid valt mee en aan de Bergse kant is de weg zelfs redelijk droog. Richting Oesterdam worden we achterhaald door een groepje uit Steenbergen. Ook in andere ploegjes is er wel eens een meningsverschil. Eén man wil voorbij, de rest duidelijk niet, met als resultaat dat we veranderen in een mengelmoesje. Geen succes voor onze Mas. Die houdt met z'n slechte zicht van bekende rijders en vastigheid. Hoor hem behoorlijk mopperen tegen één van de vreemdelingen. Tegen het viaduct trekt Theo stevig door. Jacco vindt dit voor januari veel te gortig en laat zich uitzakken. Vreemdelingen in de groep maken schijnbaar speciale krachten los. Op de dam ontstaan er twee groepen. In de voorste groep zie ik meerdere van onze mensen er aan trekken. Zelf wacht ik met Keurtje op Jacco die een redelijk gaatje heeft. Na een paar kilometer sluiten we aan bij de tweede groep. Ik zet me op kop en we gaan op weg naar de eerste groep. Eén van de gastrijders, een beer van een vent, helpt me. Dan laat ook Theo zich nog zakken om een handje te helpen en is het gat zo gedicht. Aan het eind van de dam kan ik me bij een stevige versnelling nog aansluiten bij Theo en de twee sterkste gastrijders. De rest van onze mensen verzaakt, die hebben zich in het eerste stuk al lek gereden. Naar ik later hoor hebben ze zich door onze gastrijders op kop laten zetten, slim natuurlijk. Vrij soepeltjes kan ik meerijden tot het eind en dat valt niks tegen.

Op Tholen gaat het weer harder regenen en de nattigheid begint door de kleren te slaan. Tijd voor café Smerdiek. Dit keer geen kramp maar echt goed voor de spieren kan het niet zijn. De warme chocomel doet weer wonderen. Even later komt ook Kees nog binnen stappen, vorige week ook ziek geweest en Adrie deze week. Toch een kwaadaardig virus wat de ronde doet. Maar ach het is pas januari, dus geen zorgen, volgende week zien we weer wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten