Pagina's

zaterdag 30 januari 2010

Voorjaar

Vandaag leek het wel voorjaar. Ondanks de voorspellingen die in de loop van de middag buien afgaven, scheen er een lekker winterzonnetje. Vanwege de sneeuwval vanmorgen en de noorden wind werd besloten koers te zetten in diezelfde noordelijke richting. Dat betekent het eiland af richting de Philipsdam, waar de keus is om links naar Schouwen-Duiveland, of rechts naar Goeree te gaan. Aangezien Theo onze Goeree-goeroe is, nam hij de routeplanning over.

Via Nieuwe Tonge en Middelharnis werd koers gezet naar Dirksland, waar de draai gemaakt werd richting huis. Met een lekker rugwindje en een tempo van 33 km/uur terug naar de Krammersluizen, waar Kees en Theo in de aanval gingen, gevolgd door Jacco. De rest volgde als een sliert. Net voor de slagbomen spurtte Kees Theo een beetje laffig voorbij. Zoals gewoonlijk had Wim zich ook heerlijk zitten sparen, zodat hij samen met Henry nog over Theo en Jacco kwam. Bovenop werd netjes gewacht op de rest (jawel, wij zijn een zeer SOCIALE CLUB) waarna met een gang van 34 a 35 km/uur naar Smerdiek werd gereden.

Bij Poortvliet nog wat consternatie door een onverwachte manoevre, waardoor Theo en Rene met elkaar in aanraking kwamen. Gelukkig was er alleen sprake van schrik, wat erin resulteerde dat Theo wat overmatige adrenaline kwijt moest. Gevolg daarvan was weer dat Rene moest lossen. Uiteraard werd daar weer keurig op gewacht, zodat we om 4 uur netjes in het cafe zaten. Daar waren de onderwerpen achtereenvolgens de site van broer Witte (goede promotie)en het milieu (?!). Nadat de voorzitter de heren tot de orde had geroepen om vooral niet al te serieuze kwesties te gaan bespreken, werd een meer alledaags onderwerp aangesneden. Volgende week hopelijk weer zulk weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten