Pagina's

zaterdag 3 april 2010

Michelin mannetjes

Ik profiteer maar even van het feit dat de ene blog-schrijver Wim, niet meereed i.v.m. een crematie, en de ander momenteel nog in het cafe zit.

Vandaag gaf de buienradar vanaf 14.00 uur droog weer af. In het vervolg kunnen we ons de moeite besparen om op de radar te kijken. We hebben het nl niet droog gehouden. Idee van mij was om richting Goeree te gaan i.v.m. de droog gewaaide fietspaden. Anderen dachten dat het op Zuid Beveland droger zou zijn, dus maar richting de Oesterdam, waar we vanaf de bocht een aardig windje tegen hadden. Oh ja, ik vergeet nog een buitje bij Strijenham, maar dat mocht geen naam hebben. Bij de kassen dreigde het nog even te gaan onweren, we draaiden zelfs naar de bui toe, maar die bleek boven de Oosterschelde vast te zitten.

Dan maar even een Michelin-stop dankzij die lekkere bandjes met die lage rolweerstand. Je kunt beter iets meer rolweerstand hebben, dat scheelt al gauw een kwartier banden wisselen per week. Toen richting Gawege en langs de Westerscheldedijk terug. Hier brak een flinke hagelbui los, gevolgd door de volgende Michelin-stop, dit keer dankzij Hans. Ook de Prorace2 rolt lekker weg, alleen de steentjes rollen ook goed naar binnen. Toch maar eens met de collectezak rond om een paar goede banden voor die jongens te regelen. Zo komen we nooit aan de kilometers.

Op de Oesterdam ging Kees los, gevolgd door Henk en mezelf. Was een beetje overmoedig en ik had ook geen zin om me helemaal de ziekte te rijden, dus maar laten zakken tot in de groep. Bij de sluizen gewacht op de rest, vervolgens snel naar huis om nog een stukje verjaardag van de achterbuurman mee te pikken.

De laatste lekkenbanden-stand (immers, het is wel duidelijk nu):

1. Michelin Pro race 2/3 5x
2. Conti GP4000 1x
3. Vittoria Open Corsa 1x
4. Vittoria Rubino 1x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten