Pagina's

zondag 23 mei 2010

Belgie

Vandaag stond er een aardig windje vanuit noord-westelijke richting. Eigenlijk had ik het plan richting Goeree te gaan, maar dat zou waarschijnlijk dezelfde taferelen als vorige week opleveren, waarbij het tempo met de wind in de rug vanaf de Krammersluizen (te) strak blijft. Vorige week in mijn vakantie had ik wat met de Garmin zitten puzzelen en daaruit een paar onbekende routes tevoorschijn getoverd. Die van vorige week op Schouwen vond ik zeer aardig, en ik had er ook nog een richting Achtmaal. Hoewel de aardbeien nog niet rijp zijn, toch maar voor dit rondje gekozen.

Elf man en een vrouw aan de start en met de wind in de rug werd koers gezet naar de Oesterdam. Theo offerde zich direct vanaf het begin op om Melany gedurende de hele middag uit de wind te zetten en af en toe op te monteren. Iets waar iedereen zijn petje voor afnam. Die man blijft verrassen.

Onderweg bij Hoogerheide maar even aan Mas gevraagd ons naar Huybergen te leiden, want in de zes jaar dat ik hier woon begrijp ik nog steeds niet hoe dat dorp in elkaar steekt. Verder door Huybergen naar Wildert, waar de wegen nog niet hersteld zijn na de winter. Dat bleek wel doordat Mas dit niet op tijd in de gaten had en beide banden in een keer lek stootte. Een vriendelijke bewoner boodt een fietspomp aan en hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt. In een off-moment beledigde Mas nog even deze vriendelijke man, gelukkig was Ron opmerkzaam en boodt zijn verontschuldigingen aan.

Dat Google maps niet altijd te vertrouwen is, bleek toen een asfaltweggetje overging in een prachtig zandpad. Dat betekende omkeren en improviseren, maar na een paar kilometer zaten we weer op de oorspronkelijke route. Na wat wenden en keren zagen we weer het bekende pad bij Nispen. Vanaf hier werd de snelheid flink in de gaten gehouden om te voorkomen dat de groep uit elkaar zou vallen. Dat lukte tot de Postweg in Poortvliet, waar twee man moesten lossen zonder dat de rest dit opmerkte. Dat was dan ook het enige kleine smetje van een verder geslaagde middag. Er werd na afloop nog lang over nagetafeld.

1 opmerking:

  1. Rijden in Brabant en Belgiƫ is niet m'n grootste hobby. Maar moet zeggen de omgeving was mooi en een vertrek over de Oesterdam verzacht de pijn.

    BeantwoordenVerwijderen