Pagina's

zondag 6 juni 2010

Het ultieme fietsgevoel

Zaterdag fantastisch weer. Temperaturen ruim boven de 25C en een stralend zonnetje. Voor de zekerheid maar even de tweede bidonhouder gemonteerd en de beentjes licht ingesmeerd met wat zonnenolie. Theo vraagt of ik de weg weet bij Yerseke en Wemeldinge. Even denk ik dat we over de Zeelandbrug gaan. Maar nee, slechts wat spraakverwarring, er werd Waarde bedoeld. Maakt niet uit een rondje Yerseke is in deze omstandigheden ook heerlijk.

Op de Oesterdam kunnen we het nu ruimschoots geëtaleerde natuurschoon uitgebreid bewonderen. Het blijft oppassen, want het is erg stompzinnig als de concentratie zo ver weg is dat je van de dijk of tegen een geparkeerde auto rijdt. We zouden Tandje Bij niet zijn als het tempo niet constant strak blijft. Op weg naar Yerseke hoor ik Kees en Henk zeggen wat ik zelf ook denk. In Zeeland fietsen, daar kan niets tegenop, dit is het ultieme fietsgevoel. Terug op de Oesterdam is het tegenwind. Er komt echter net een grote jongen van een tractor voorbij. We pikken aan en met een snelheid van 42 km/u worden we meegezogen in het zog. Dappere Kees die alleen vooruit reed wordt opgeveegd, want hier is natuurlijk niet tegenaan te rijden. Ron heeft pech, hij kon net de versnelling om achter de tractor te komen niet meer maken en moet het laatste stuk alleen tegen de wind.

Op het laatste stuk is bij meerderen de tank leeg. De warmte en snelheid eisen een tol. Sommigen hadden ondanks alle ervaring slechts één bidon bij. Adrie ziet zwarte sneeuw, Hans is al eerder leeg en zelfs Theo krijgt in z'n eindspurt wat pijnlijke krampen in de boven benen. Maar who cares, het was een geweldige rit. Zondag nog even onderbroekenlol bij de grote rit van de Bidon. Op weg naar Nispen besluit Rinus even wat te eten. Bij het uittuffen van enige restanten wordt ook het kunstgebit gelanceerd. Ook een twintig minuten durende zoektocht met 5 man geeft geen resultaat. De tandjes blijven verborgen in het hoge gras. De avond valt vroeg op zondag, de regen die 's-avonds is belooft valt al in ruime hoeveelheden om één uur. Als we terug op Tholen bij Martien aan de koffie en soep zitten is het echter weer prima. Mannen het was weer een lekker fietsweekend. Op naar Vianden.

2 opmerkingen:

  1. Heb zelfs drie bidonnekes leeggedronken afgelopen zaterdag, maar toch ook last van de warmte. Mocht de pret echter niet drukken, was een mooie fietsmiddag. Veel plezier allen in Vianden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, dat vergeet ik nog, dat van fietsen in Zeeland is natuurlijk onzin, met dit weer is het overal mooi fietsen. Ik proef enig patriotisme.

    BeantwoordenVerwijderen