Pagina's

zondag 27 juni 2010

Hoezee Flakkee !

Zaterdagmiddag met 11 fietsers aan de start in Smerdiek. De wind kunnen we geen peil op trekken, is 'tie nou noord-oost of noord-west ? We houden het maar op een draaiwind. Geeft ons wel de gelegenheid naar Schouwen of Flakkee te gaan, geeft immers een lekker rugwindje op de terugweg. Theo wil de route wel doen, hij maakt alleen een klein voorbehoud in verband met wat buikkrampen. Hansje Keur steekt nog even iedereen de ogen uit met zijn nieuwe carbon wielen van Mavic. Als dat maar goed gaat met die wind, Hans ligt al niet zo stevig op de weg, met die wielen kon hij nog wel eens meer wind vangen dan hij wil.

Via de Oude Sint Annalandseweg (ik wist niet dat er een nieuwere was, maar dit terzijde) wordt koers gezet naar de Krabbenkreekweg en vervolgens richting Philipsdam. Hans Poot klaagt net voor de sluizen dat hij nou precies weer op kop komt wanneer het omhoog gaat, ik antwoord dat meestal deze eer aan mij is toebedeeld. Toch gaat het hem niet verkeerd af, al hebben de heren Lindhoud en Andriesse de neiging elke keer dat ze elkaar treffen een wedstrijd te gaan fietsen. Het verstand zal nog wel komen, hopen we met de jaren....

Ineens paniek in het peloton, Theo ligt eraf ! In gedachten zien we hem gebukt bij een rietkraag staan, ik probeer deze gedachten snel te wissen. Hij heeft ook niet geroepen, Theo kennende zal hij wel gekeerd zijn. Nee,daar komt hij toch nog, zij het voor even, want de aandrang is te groot. Mas neemt de route over van hem, zodat we op Oost-Flakkee toch nog genoeg onbekende wegen voorbij zien komen. Theo blijkt dus niet de enige Flakkee-specialist te zijn. Vakkundig loodst Mas ons door het mooie Ooltgensplaat. Volgens Wim M. heeft het wel wat weg van Venetie. Ik ben nooit in Venetie geweest,maar stelde me hierbij toch wat anders voor. Uiteraard hou ik mijn mond, want voor Zuid-Holland klopt mijn hart toch wat sneller (of kwam het door de inspanning).

We passeren plaatsen als De Bommel en Stad aan 't Haringvliet, Adrie vraagt zich net af waar Middelharnis moet liggen als we het bord passeren van deze plaats. Ik verorber inmiddels de tweede bidon (van drie) en hoop dat ik genoeg vocht heb om deze rit uit te kunnen rijden. Via Dirksland en Herkingen komen we weer bij de Grevelingen, waar de zilte Zeeuwse luchten ons weer tegemoet komen. Enkelen ervaren dit als thuis komen, ik vind het vooral stinken. De strijd om de eerste plek wordt wederom aangegaan tussen Wim P, Wim M, Kees en Leon, ze zijn te ver weg om te zien wie er gewonnen heeft. Maakt ook niets uit, het is veel te warm om me hierover druk te maken. Bij Flupland komen we zowaar Theo weer tegen, dit keer zonder helm. Ja, het beste medicijn tegen buikproblemen blijft een dubbele Leffe.

Via de Blauwe Bloem komen we uit bij Scherpenisse, waar we de Truckrun tegenkomen. Mas gaat nog even uit zijn dak omdat hij vind dat we reclame moeten maken voor de tourclub door bij elkaar te blijven fietsen. Dat is me ontgaan door de warmte denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten