Pagina's

zondag 20 juni 2010

Rust is wel eens goed

Zaterdagmiddag zijn de straten uitgestorven. Half Nederland zit voor de buis, Nederland-Japan. De meeste fietsers geven echter voorkeur aan het fietsen. Dertien man aan de start. Ook nu weer een harde Noordenwind, daar is dit jaar geen gebrek aan. We vertrekken over de Oesterdam. Dat is geen fietsen maar surfen met zo'n rugwind. Aan de terugweg wordt duidelijk nog lang niet gedacht. Toch zie ik af en toe al tekenen van de arbeid die ons wacht. Als de wind even wat van opzij komt zitten we gelijk in een brede waaier.

Over de brug bij Rilland en dan naar Ossendrecht. Dit gaat allemaal nog prima. Vanaf Ossendrecht een afwijkende route richting Zandvliet. Voor een deel geen echt bekende wegen voor mij. Die Mas weet de weg wel, zoals beloofd rijden we prima beschut tussen de huizen en bebossing. Hier beginnen echter ook de problemen. Vorige week en deze week heeft Mas 450 km weggetraind, donderdag nog 170 km met Theo. Hij heeft duidelijk te weinig rust genomen, want plots gaat het niet meer. In de bochten vallen er gaten en ook op de stukken zijwind kan er niet meer worden aangesloten. Theo voelt zich moreel verantwoordelijk en laat zich terugzakken voor Eerste Hulp Bij Lege Benen. Het is nog een behoorlijk stuk en dat betekent dus een behoorlijke lijdensweg. Ondertussen worden we via de SMS van Jacco op de hoogte gehouden. Is al snel duidelijk, slappe wedstrijd, maar de 1-0 stemt toch tot tevredenheid. Terug op Tholen schuin tegen. Jacco komt zeggen dat het niet nodig is om met tien man te wachten. Goede beslissing want op het smalle fietspad kan je met dertien man toch geen waaier rijden. Terug in café Smerdiek kan Mas gelukkig nog lachen, zei het enigszins als een boer met kiespijn.

Aan tafel wordt het Vianden weekend nog eens smeuïg besproken en de anekdotes opgehaald. Ook de groepsfoto komt ter sprake en wat blijkt, Henk heeft een knots van een camera die ie wel wil ophalen. Even later staan we te poseren voor café Smerdiek en worden de plaatjes geschoten. Niet iedereen staat erop, maar dat kan misschien nog eens een volgende keer, voorlopig hebben we foto's. Trouwens ook mooie foto's van de Viandengangers op de Putscheid. Ze staan al weer op de computer, die gaan in een lijstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten