Pagina's

dinsdag 27 juli 2010

Mooi ritje

Ik zit al een paar dagen te wachten totdat iemand iets gaat schrijven over zijn of haar fietsbelevenissen van het afgelopen weekend, helaas vruchteloos. Dan maar zelf een stukje geschreven.

Zaterdag al op tijd naar Smerdiek getogen. Klein ommetje gemaakt in de polder, had ik ook nog even de tijd om na te denken over de route. Ik had al wat ideetjes in de GPS gezet, maar was eigenlijk niet helemaal overtuigd. Het idee van Theo om naar Goeree te gaan viel dan ook in goede aarde. Met een aardig noordwestelijk windje dus richting de Krammer. Hier probeer ik altijd niet voorop te zitten in de klim, dat is niet mijn favoriete stukje omhoog. Vanaf de dam ging het westelijk Goeree op. Via een aantal min of meer bekende weggetjes kwamen we via Herkingen en Dirksland aan langs de kanaaldijk. Ik wist niet dat je hier ook oostelijk kom rijden, weer wat geleerd. Ook het weggetje over de sluis heb ik nooit durven gokken, bang voor soortgelijke reacties als bij de sluis van De Heen. Echter, hier staat geen stoplicht, dus ook geen oponthoud. Verder ging het richting Stellendam. Net voor Stellendam afgebogen om verder langs de buitendijk terug naar de Krammer te rijden. Daar vochten een man of zes voor de eer als eerste boven te komen, de uitslag is mij onbekend gebleven.

Na 89,3 km aangekomen in Smerdiek bij het gelijknamige cafe, mooi rondje !

Gisteren loste mijn oudste dochter haar belofte in om eens te gaan fietsen met die ouwe. Fietsje geleend van de overburen, mijn tweede helm op en gaan ! Dat viel een beetje tegen, ze kreeg de gang er slecht in en vond het stuur nogal eng. Schakelen lukte al snel, maar in Smerdiek aangekomen kon ze alleen maar uitbrengen "Ik vind er geen..... aan". Ze snapt gewoon niet wat er aan is om een eind te fietsen in je eentje, mist het competitieelement, etc. Na mijn belofte snel weer huiswaarts te gaan toch nog een klein ommetje gemaakt om na 30 km weer aan te komen. Weer een illusie armer....de oudste dochter wordt voorlopig geen wielrenster!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten