Pagina's

zondag 29 augustus 2010

Goereeeeee

Na terugkomst vanuit Frankrijk niet meer gefietst, vanwege het niet erg uitnodigende weer. Gelukkig bleek de zaterdagmiddag droog te zijn en te blijven, dus om 13.00 uur op de Ridley naar Smerdiek. Inwendig scheldend op de Zeeuwse wind (twee-en-een-halve week aan de Atlantisch kust gezeten met een briesje van hooguit kracht 3) kwam ik nauwelijks boven de 28 km/uur. Dat belooft wat.

Theo bood aan de route te doen, de wind scheen gunstig te zijn om naar zijn favoriete eiland te gaan. Volgens Theo is dit altijd het geval, ik twijfel dan ook sterk aan dit argument, toch ga ik graag erin mee omdat ik geen zin heb een alternatief aan te dragen. Onderweg blijkt Wim een fluitje gekregen te hebben om het wisselen aan te geven. Prachtig idee, het zorgt voor enige hilariteit omdat Wim zijn fluit niet goed vasthoudt en tot twee keer toe laat vallen. Nadat deze kinderziektes verholpen zijn blijkt het perfect te werken. De gele en rode kaarten houdt hij gelukkig op zak zodat de 12 fietsers met een lekker tempo naar de Krammer rijden. Bovenop blijkt Hans P. zoek te zijn, hij heeft in de vakantie niet veel gefietst en raakte wat achterop. Vervolgens richting Oude Tonge, waar het tempo tegen de wind wordt opgevoerd naar 33 km/uur. Niet erg logisch gezien het feit dat achterin gewrongen moet worden om uit de wind te blijven. Gelukkig werpen Leon en Kees zich met enige regelmaat op om een tweede waaier te vormen.

Na verschillende omzwervingen in de richting van Stellendam gaat het eindelijk "van wind" terug. Zonder enige inspanning loopt het tempo op tot 36 km/uur. Dit wordt echter niet door iedereen gewaardeerd. Volgens enkele ingenieuze trainingstheorieen van boven de Moerdijk dient het tempo tegen de wind gelijk of hoger te zijn aan dat van voor de wind. Dan moet je dus tegen wind erg hard trappen of voor de wind in de remmen knijpen (vanmiddag dus beide). Hoewel ik ook van boven de Moerdijk ben, gaat deze theorie boven mijn pet. Voor straf worden we getrakteerd op een extra lusje van 10 km.. Geen probleem, we kunnen ook niet te vroeg aankomen in Smerdiek.

De strijd om de eerste plaatsen op de Krammersluizen is me geheel ontgaan, waarschijnlijk zal Kees wel als eerste boven zijn gekomen. Het afhaken van Isaak werd na afloop wel breed uitgemeten. De rekening liet een recordbedrag zien, maar na enig telwerk was alles weer kloppend en werd zelfs nog een extra versnapering genomen. Al met al een goede trainig voor een lang weekend Hannover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten