Pagina's

zaterdag 20 november 2010

You Can't Always Get What You Want


Maar soms bijna. 
Shit de Phillipsdam is afgesloten, maar Jacco had de Oesterdam al in het hoofd, ook mooi, zuid-oosten wind, dus lekker richting Waarde Zeeland in.
Vanaf het begin al een lekker tempo en op de Oesterdam naar een strak tempo, waar ieder lekker mee draaide op kop.
Maar wat nu weer, aan het einde niet langs het kanaal of rechtsaf richting Rilland, maar oversteken richting Brabant met zijn beruchte modder om deze tijd, als dat maar goedkomt?
Gelukkig draait Jacco richting Antwerpen om vervolgens de brug richting Bath weer te nemen, hier ontwaken de eerste spielereien tussen Kees-L en de "koers" specialist Leon-A, zelf kon ik ook niet achterblijven na het gevalletje Oesterdam vorige week. 
Na de brug linksaf richting Bath kon Kees-L het niet laten om het spel te laten voortduren en het tempo naast mij begon op te voeren, ok vandaag doe ik overal aan mee dus ook hier, lekker het tempo opvoeren tot vet boven veertig en Leon-A kwam daar nog even overheen.
Jacco hield vervolgens lekker zijn mond zodat iedereen de kruising rechts al voorbij was om daarna te roepen dat we rechts moesten, ach zo kon hij ook meespelen.
In een strak tempo lekker langs de zeedijk richting Waarde, na een korte hint aan Jacco op tijd rechtsaf richting huis waar het fietspad richting de Oesterdam met een matige tegenwind genomen werd.
Op het laatste stuk van het fietspad reden Kees-L en ik op kop, wat raar zelf bleef ik zo'n 33 rijden, maar Kees-L bleef een beetje achter mij rijden.
Op dit stuk al aan het denken of ik mee zou gaan in de zekere demarrage op de dam? Ja! ik ga wel, maar in mijn eigen tempo, dus zo'n 37 a 38 p/u
Zoals altijd schiet Kees-L er aan het begin volle bak vandoor en er is gelijk een gat van zo'n 50 meter, zoals gezegd voerde ik het tempo op naar zo'n 37p/u, waar vervolgens Izaak er overheen kwam met 40p/u, toch aangepikt en bij deze snelheid werd het gat toch kleiner, met een kleine jump nam ik over van Izaak en met een man of zes begonnen we echt aan de de dam, echter Wim-P en Leon-A deden geen kopwerk mee in het begin, op zich geen punt, wij hielden met zijn vieren het tempo tussen de 38 en 40 p/u, maar toe Leon-A na dat wij zo'n 6a7km kop gedraaid hadden ook op kop kwam het tempo gelijk opvoerde tot boven de 42 ging bij mij de knop om, da's lekker makkelijk, eerst in het wiel en vervolgens de rest pijn doen, na dit ook tegen Leon gezegd te hebben, deed hij het bij de volgende beurt nog eens zachtjes over, tegen Wim-M die in zijn wiel zat zei ik laat maar gaan neem niet over, maar Leon liet zich zakken en Wim-M nam over, tering ik twijfelde geen seconde en ging over Wim heen terwijl ik riep om aan te sluiten voerde ik het tempo naar zo'n 46p/u op, dit werkte, Leon moest er af, jammer genoeg voor mij nam Izaak met nog een tandje harder van mij over en ik moest passen, gelijk een gat van zo'n 25 meter, maar dat werd niet groter, twee keer ademhalen en vervolgens even naar de 14 geschakeld en met zo'n 55p/u het gat weer dicht gereden.
Wim-P zag dat ik weer was aangesloten en begon het tempo gestaag weer op te voeren, het was zijn eerste beurt op kop dus hij had nog reserves, zelf moest ik nog op adem komen dus sloeg nog een beurt over, bij Kees-L in het wiel weer naar voren, de benen voelden nog goed dus eens kijken of ik de mannen nog pijn kon doen, Kees op kop met zo'n 42p/u, ach laat ik eens wat proberen, Kees van kop en ik direct versnellen naar zo'n 48p/u, maar ja toch de nodige inspanningen gedaan dus na een paar honderd meter was ook bij mij de pijp leeg, Wim en Izaak mochten het uitvechten.
Na de dam werd het tempo strak gehouden waardoor we na 80km in café Smerdiek landen met 33,6 gemiddeld, voorwaar niet slecht in November.
Voor het vertrek viel het op dat Ad Kuzee met een nogal zware tas op zijn rug aan kwam rijden, na thuiskomst bleek deze dus vol te zitten met appelflappen, dit vanwege Ad zijn 62e verjaardag, en dat smaakt natuurlijk altijd goed.

You Can't Always Get What You Want, maar een goed gevoel is er wel na deze rit.

Morgen ook lekker weer, met Izaak en René afgesproken om nog een rondje van zo'n 80km te doen, vertrek om 11:00uur vanaf Stalland richting Oesterdam, heb je zin laat even weten spreken we rond 11:15 af bij de Oesterdam.

You Can't Always Get What You Want, part 2
De beloofde zon was in de verste verten niet te bekennen, maar toch op pad, noord-oosten wind dus toch maar de Phillipsdam op, dit ging redelijk relaxed, zelfs de auto's reden rustig op de omleiding.
Op de Krammer in een rustig tempo naar boven zodat René kon blijven volgen, onderaan pal tegen de wind waar Izaak en ik op kop regelmatig wisselden buitendijks via Oude-Tonge en Den Bommel richting Stad Aan 't Haringvliet.
Vanaf hier na zo'n 40km tegen wind even wind mee naar Herkingen om vanaf hier de wind weer tegen te hebben op het buitendijkse fietspad lang de Grevelingen, de lekke band van Izaak kwam niet eens ongelegen.
Op de Krammer was bij René de pijp een eind leeg, maar gelukkig op de Krabbekreek weer bijgevuld waar Izaak het tempo weer behoorlijk opvoerde, hoe hard weet ik niet precies, want mijn teller raakte bevroren of de batterij zal wel leeg zijn, maar de benen gaven zo rond 40p/u aan.
Op Stalland terug met 81km op de teller en een mooie 30p/u gemiddeld, dus ook nu weer blij op de fiets gestapt te zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten