Pagina's

zondag 9 januari 2011

Eerste rit 2011

Na het twijfelachtige weer van zaterdag, waar toch nog zes Tandje Bij leden gefietst hebben, vandaag samen met Izaak na zo'n vier weken de draad weer opgepakt.
Dankzij dat het zonnetje flauw scheen viel de temperatuur niet tegen, met wind pal uit het westen richting Flakkee, via Oude-Tonge richting Achthuizen, waar we op de gok een weggetje insloegen richting de zeedijk.
Aan het einde jammer genoeg een klaphek, maar dat was verder geen probleem.
Op de dijk konden we kiezen links of rechts, we kozen voor rechts, want ik was benieuwd waar we er bij Oude-Tonge dan op konden komen.
Met wind vol tegen kwamen we na een kilometer of drie bij de sluis van Oude-Tonge en dat was het dan, alleen een koeienpad naar de weg.
Dus gekeerd maar wel voor de wind terug, dat scheelde, op het beginpunt dus de andere kant op, een pracht stuk om te fietsen zo langs het zoommeer, na zo'n vier kilometer de keus om de dijk te volgen richting Ooltgensplaat, maar met nog de nodige kilometers tegen wind in het vooruitzicht gekozen om richting Achthuizen te gaan, vanaf daar naar Den Bommel, waar Izaak precies in het fietstunneltje lek reed.
Na de bandenwissel naar Stad aan 't Haringvliet en doorgestoken via Nieuwe-Tonge naar Herkingen en daar weer het buitendijkse fietspad genomen naar de Krammer.
De laatste vijftien kilometer nog flink wind tegen, maar met kop over kop konden we mooi zo'n 33p/u aanhouden.
Na precies 90 kilometer bij café Havenzicht een paar schrobbelaars en een bak uiensoep genomen, hadden we wel verdiend, want het was toch wel te voelen in de benen.

Jammer genoeg is het buitendijkse pad niet goed genoeg (je moet twee keer door een klaphek) om met 10 man te rijden, maar voor een zondag rit met een paar man is het weer een mooi alternatief, zeer zeker als de weersomstandigheden beter zijn, dan ga ik hem zeker een keer tot Ooltgensplaat rijden.

Zaterdag hopelijk weer met de club en kilometers maken voor de Koos Moerenhout classic van begin mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten