Pagina's

zondag 16 januari 2011

Flakkee voor de zaterdag weer goed, maar op zondag er bijna gestorven

Zaterdag 13:30uur 15 man aan het vertrek, voorwaar een mooie groep, maar met windkracht 5/6 uit het westen is altijd lastig een route te kiezen.
Mas en Jacco vonden Flakkee misschien wel een goed idee, natuurlijk altijd goed, maar betekent wel tegen wind terug, maar met 15 man moet dat geen probleem zijn, ook gelijk maar naar de afstand gevraagd, 70km vond men wel mooi.
Met een lekker tempo de Krammer over richting Den Bommel, tot nu toe zo'n beetje alles voor de wind gereden, maar nu in Den Bommel rechtsaf vol op de wind, de weg richting het viaduct over de N59 was nog breed genoeg, maar aan de andere kant begon het bal pas echt, sommigen hadden meer dan twee meter in breedte nodig om overeind te blijven.
In Oude-Tonge nog even gestopt om Rene de gelegenheid te geven zijn overschoen weer te fatsoeneren, om redelijk beschut door de zeedijk weer terug naar de Krammer te fietsen, hier moest Martin, die veel te weinig getraind had er af, Wim was bij hem gebleven, dus zelf even teruggezakt en de twee opgepikt.
De groep had niets in de gaten dus met het tempo wat Martin nog kon rijden zouden we er nooit weer bij komen, Izaak keek wel achterom en liet de rest wat tempo terug nemen.
In één groep de Krammer over , waarna Martin volledig leeg was en er niet meer fatsoenlijk gefietst kon worden.
Op de Krabbenkreek rechtsaf de Holarenweg in, waar Martin, Onno en Tineke rechtdoor naar Tholen gingen.
Het tempo werd weer opgevoerd naar zo'n 30p/u, met op het eind nog even naar de 35p/u met wind vol tegen.
Zoals beloofd na 70km weer terug in Café Smerdiek.

Zondagmorgen weer met Izaak op pad, in eerste instantie was het de bedoeling om richting Waarde te gaan, maar de wind kwam inmiddels pal uit het zuiden en om nu vanuit vertrek direct alleen maar tegen wind te rijden was zelfs voor ons te veel van het goede.
Dus halverwege naar Poortvliet linksaf de polder in en toch maar weer naar Flakkee.
Met een lekker gangetje naar de Krammer waar een mountainbiker naar beneden was gekomen en net draaide, om weer omhoog te gaan.
Met 33p/u bleef de afstand gelijk, dus even gas gegeven naar zo'n 40p/u en de Krammer op, bleef dat figuur nog in ons wiel ook, zal wel getraind zijn denk ik.
Via het buitendijkse fietspad naar Herkingen en doorgestoken naar Dirksland, om vanaf daar alleen nog maar wind tegen te hebben, bij Nieuwe-Tonge nog een lusje en terug naar de Krammer waar de wind nog een tandje aangetrokken vol tegen stond.
Bij RPM bouw je een aardige conditie op, maar de pijn die Izaak en ik in de benen voelden die train je er met RPM ook niet uit.
Over de dam bleef het vol tegen, waardoor we 30p/u ook niet konden vast houden, gelukkig hadden we richting Stalland schuin tegen en konden we weer in ons ritme komen.
Bij aankomst bij Bas de Man 70km op de teller, die behoorlijk zwaarder waren dan de negentig van vorige week en 70 van gister, oftewel alle bij gesloopt.
Maar dat mag de pret niet drukken, van week weer een paar uur RPM en zaterdag en zondag weer buiten.

1 opmerking: