Pagina's

dinsdag 15 maart 2011

Met wind 4bft pal uit het oosten over Flakkee

Vandaag lekker een halve dag vrij genomen om weer eens lekker een paar kilometer weg te trappen.
Maar die wind, pal uit het oosten, slechter kan bijna niet, maar om 12:00 op de fiets richting Flakkee, en gelijk al  volle bak tegen, maar vandaag ga ik voor 120km, dus rustig vertrekken want de route gaat richting Ooltgensplaat en dat ligt nu éénmaal op Oost-Flakkee, de meeste wegen ken ik wel dus alleen maar concentreren op het fietsen, mede daardoor het tempo op zo'n 29 a 30 p/u kunnen houden.
Bij Ooltgensplaat precies 42km op de teller en alleen nog maar wind tegen gehad, maar de benen voelen goed dus weer tegenwind verder de polder in richting de N59, hier terug gedraaid richting Achthuizen en met wat draaien keren richting Langstraat.
Hier weer op meer bekende wegen via Zuidzijde richting Stad aan 't Haringvliet, rechtsaf op een voor mij nieuwe weg langs het Haringvliet, door Stad verder langs het water richting Middelharnis en door de polder naar Dirksland.
Doorgestoken naar Herkingen waar ik met precies 80km op de teller het fietspad langs de Grevelingen op reed.
Maar ja wel weer richting het oosten dus weer volle bak wind op kop, 3km naar Battenoord en nog eens 3km naar de N59, dat wist ik nu eenmaal toen ik die kant opreed dus niet zeuren.
De Krammer op half tegen en aan de andere kant echt tegen tot aan de bocht de hol op, héhé eindelijk een beetje half mee de rest van de Phillipsdam en gelukkig ook de Krabbenkreek, vanaf de BlauweBloem een eitje naar huis, waar 112km op de teller staat met 30.8 gem, voorwaar niet slecht met zo'n 60 a 65km tegenwind.
En een mooie nieuwe route voor met de club met keuze genoeg voor de afstand.

1 opmerking:

  1. We nodigen alle leden uit voor de Giro di Schouwen-Duiveland op 22 mei 2011 !
    Neem een kijkje op www.girodischouwen-duiveland.nl !

    BeantwoordenVerwijderen