Pagina's

maandag 3 oktober 2011

MTB Kustmarathon

Hier een verslag van Onno over hun belevenissen tijdens de Zeeuwse kustmarathon

6.00 uur samen met Wim M. vertrokken richting de Zeeuwse kust om De Marathon Zeeland/MTB toertocht te verrijden. Qua weer en getij(afgaand water) lijkt het een prachtige dag te worden.
In Zoutelande aangekomen een plekje gezocht om de auto te parkeren. Wim z’n nieuwe 29er en ik m’n oude karretje van de drager gehaald, en op naar het ‘centrum’ van Zoutelande van waaruit we vertrekken. We hoopten een plekje voor aan te hebben, maar om 7.10 uur stond het al redelijk vol, waardoor we in de middenmoot stonden.
Er werd gestart om 7.30 uur in drie groepen van 250 man, met tussenpozen van 5 minuten om opstoppingen bij trappen en klimmetjes te voorkomen.

De tocht voert in tegenovergestelde richting van de wedstrijdmarathon en gaat van Zoutelande naar Burgh-Haamstede. Na een klein stukje door de duinen waar iedereen al een strak tempo aanhoud moeten we het strand op richting Westkapelle. Hier merkte ik dat ik in het voordeel was door m’n oude fiets. Hij heeft geen vering en geen clickpedalen, waardoor ik zo op en van de fiets af was, wat erg handig is omdat je steeds tussen de paalhoofden/golfbrekers door moet en door het mulle zand moet lopen. Wim was weer in het voordeel door z’n grote wielen.

Na het eerste stuk strand verder langs de Westkapelse kreek richting de zeedijk om vervolgens via Domburg in Oostkapelle aan te komen. Bij Oostkapelle door het bos van de Mantelinge waarna we weer op het strand terecht kwamen. Tot aan de Veerse Dam moeten we op het strand blijven rijden. Dit is een behoorlijk lang stuk. Op de Veerse Dam was een verzorgingspost ingericht waar we weer bij elkaar kwamen. Samen verder gefietst om via het tweede deel van de Dam naar de Stormvloedkering te gaan. Lekker tekeer gegaan en met 36 p/u de kering afgeraffeld, met een druk van 1,5 tot 1,8 bar in de bandjes. Hierna weer het strand op bij Westerschouwen, en vervolgens via een flinke klim richting Boswachterij Westerschouwen. Via het fietspad door dit bos en nog een stukje door Burgh zijn we bij de finish aangekomen.

De tocht was goed georganiseerd. We hebben erg genoten, en waren het er over eens dat dit voor herhaling vatbaar is, al zal het weer nooit meer zo mooi zijn als deze keer. Na afloop ontvingen we een medaille en een versnapering en konden we gebruik maken van een bikewasher, waardoor gelijk het zoute water en zand van de fiets kon worden gespoeld.
Het evenement wordt steeds populairder, dit jaar was hij in mum van tijd volgeboekt. Volgend jaar schroeft de organisatie het deelnemersaantal op van 750 naar 1000. Mocht je interesse hebben, de inschrijving begint op 1-1. Wij, Wim en Onno gaan volgend jaar zeker weer meedoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten