Pagina's

zondag 13 november 2011

OPVALLEN DOOR/ALS STAR.

Afgelopen donderdag goed fietsweer, zonnetje niet teveel wind stond ik voor de kleerkast afdeling wielerkleding die na al die jaren fietsen overvol is aan het raken.
Het was nodig lange mouw aan te trekken en mijn keus viel op het Star shirt dat wij vorige jaar tijdens Giro toertocht vanuit Middelburg van sponsor Star mochten ontvangen.
Nog eens in de kleedspiegel van Corrie naar mezelf gekeken en had het idee dat ik er wel lekker profi uitzag in die outfit van Star met daaronder strakke dunne lange broek.

Polderwegen waren zonder modder dus koos ik volgens gewoonte voor de polders richting Poortvliet/Tholen en wat gelijk al opviel mensen die fietsen en/of wandelden groeten mij uitbundig en keken mij na en dat gebeurd anders veel minder.
Zou het aan mijn snelheid liggen of was het mijn outfit, ik hou het op beiden maar het laatste heeft vast en zeker een rol gespeeld.
Toen ik over de brug in Brabant was aangeland waren het mannen op de racefiets die dezelfde verschijnselen vertoonden als de mensen op onze mooie eiland Tholen.

Na het viaduct over de A4 kwam ik samen met een wat oudere man op racefiets waar ik een leuk gesprek mee had, en die vroeg mij of ik ook wedstrijden reed,Mas vertelde dat hij elke week met zijn toerclub meereed en dat zijn voor hem al wedstrijden, en dat kon hij goed begrijpen.
Samen reden wij richting Heerle, een boer liet zijn koeien oversteken van de wei naar de stal, de laatste koe was al over en die boer maar zwaaien naar ons.
Ik dacht weer een supporter, het kan niet op vandaag maar wij werden wreed uit de droom geholpen, de man van de koeien had een heel erg dun touwtje over de weg gespannen om de beesten te leiden.
Mijn fietsmaat kon nog net voor het touwtje stoppen, Mas raakte het touwtje wel en schoof enigszins onderuit,geen schade wel schrik in de benen.

Weg vervolgd naar Heerle, via Kruisland, Oud Gastel naar Stampersgat(suikerfabriek volop in werking) naar Dinteloord(voorbereiding A4 begonnen), van daaruit de polders ingedoken en dichtbij Steenbergen daar weer uitgekomen.
Na afloop 85 km op te teller en gemiddeld een dikke 28 kilometer daar ben ik tevreden mee.
Zelfs nog een fietser met Star shirt tegemoet gefietst op de brug van Vosmeer(Jacco) en ook die begroette mij zeer hartelijk zoals alle fietsers in West Brabant dat deden(het wordt eentonig).

Gisteren een leuke rit langs de boorden van de Westerschelde over een afstand van 85 km met een aardig gemiddelde van dik in de 33 p/u.
Na afloop was er genoeg eten om te bekomen van de rit, Jacco was jarig geweest(op de dag dat Mas/Corrie 43 jaar samen waren) en dus appelflappen,voorzitter Wim eveneens 1 jaar ouder kwam met boterkoek, en de vissersmannen hadden vis, mossels, slaatjes over van hun feestavond(vrijdag) en ook dat kwam op tafel.
Het was veel maar diverse fietsers deden hun best en er is niet gek veel overgebleven.

Na het eten en de nodige consumpties kwam er nog een aardige discussie op gang over het aantal km te rijden in de wintermaanden en de route die ook wel eens door West Brabant mag voeren.
Diverse fietsers gingen steeds harder praten om hun argument kracht bij te zetten maar dat hielp gewoon niet, want ze luisterden niet naar elkaar.Het zal gaan zoals het al vele jaren is geweest:’ze dronken een glas(of meer), ze deden een plas en alles bleef zoals het was’.

1 opmerking: