Pagina's

zondag 15 april 2012

TANDJE BIJ BEDWINGT MUUR EN BOSBERG

Zaterdag 14 april 2012 stond bij Toerclub ‘Tandje Bij’uit Sint Maartensdijk de Peter van Petegem Classic vanuit het Belgische Aalst op het programma.
Zo rond kwart over zeven vertrokken negen Thoolse toerfietsers naar Aalst, waar bleek dat zij niet de enigen waren, bij de start was het overvol met auto’s met fietsenrek, parkeerplaats zoeken was niet eenvoudig, er waren op de verschillende afstanden liefst 6.000 vertrekkers.

Het wordt zo langzamerhand gewoonte dat succesvolle wielrenners na hun actieve carrière een Classic krijgen en zo is er sinds enige jaren een tocht genoemd naar Peter van Petegem.
Deze toertocht wordt georganiseerd door de Bank van de Post Cycling Tour een organisatie waar ‘Tandje Bij’reeds meerdere keren op bezoek was en die bekend staat door een zeer goede opzet van het gebeuren, zoals inschrijving, route, verzorging, ontvangst na afloop.

De negen vertrekkers kozen voor de volgende routes:113 km:Rene v.d.Houten, Hans Poot, Mas Andriesse. 136 km:Melanie Alders, Kees Lindhoud. 162 km:Adrie v.d.Ree, Wim Marinissen, Izaak Scherpenisse, Theo v.d.Berg.
Een ieder leverde op zijn of haar manier een prestatie door deze toertocht tot een goed eind te brengen en de meeste waren zeker gezien het parcours weer een ervaring rijker.
Zeker als de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg daarbij behoren, dan worden monumenten in de wielersport bedwongen en niet iedere toerfietser komt daaraan toe.

Bij de start was het nog rond de 5 graden dus flink koud, gelukkig werd het beter en kwam zelf in de loop van de dag de zon nog te voorschijn, het werd een prachtige fietsdag.
Het parcours voerde door het mooie Vlaamse land met zijn smalle kronkelende weggetjes en om die te bereiken moest er ook wel eens over fietspaden naast de weg worden gereden alles bij elkaar een prachtige route.
Dat de naamsvermelding van herkomst op de clubkleding goed overkomt blijkt uit het volgende:
Na de Muur klonk het richting fietsers:’das wat anders as de Thoolse brugge’

Tocht vanuit Aalst telde mee voor het clubklassement dat er nu als volgt uit ziet:
1.Kees Lindhoud 1.208 km. 2.Wim Poot 1.177 km. 3.Wim Marinissen 1.176 km. 4.Theo v.d. Berg 1.124 km. 5.Izaak Scherpenisse 1.105 km.
Jacco Sebrechts is leider bij gastrijders met 586 km.
Enkele weken gelden is Louis Baseler uit Huybergen als 26ste lid ingeschreven.
Hij is een vriend van Armando Lindhoud die bij zijn debuut bij de TMZ-B- trimmerkoers een mooie zevende plaats kon noteren.

Sinds enige weken rijdt ‘Tandje Bij’met een B-groep, die groep fietst minder kilometers tegen een lager tempo, dat rond de 30 kilometer per uur ligt, dan de A-groep.
Het is vooral bedoeld voor fietsers die wat minder kwamen en ouderen die het in de A-groep wat moeilijker krijgen met afstand en tempo.
Misschien is dit een reden om eens aan te sluiten op zaterdagmiddag om half twee en woensdagavond om half zeven aan de Markt 6 bij Cafetaria Luxe Lunchroom ’t Hoekse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten