Pagina's

zondag 7 oktober 2012

Flakkee in de herfst

Bakken met regen in de morgen. De opgegeven opklaringen komen echter keurig op tijd. De groep zou wel wat groter mogen, maar de negen die er staan hebben er zin in. De Krabbenkreek en stukjes van de Philipsdam zijn onder constructie dus houd ik er geen rekening mee dat we die kant opgaan, wel dus. Over de totale rit valt het ongemak reuze mee, de heren wegwerkers hebben het traject netjes achtergelaten en de keuze voor Flakkee pakt goed uit, de wegen zijn schoon en droog.

De wind is niet erg hard, maar er wordt constant een stevig tempo gereden. Met zeven man draaien we op kop en ook gastrijder Simon doet goed z'n best. Het stuk tegenwind duurt ditmaal voor m'n gevoel erg lang en als we achter Melissant aan de Noordkant uiteindelijk terugdraaien hebben m'n benen een behoorlijk opdoffer gehad. Met de wind in de rug kan ik weer even een beetje bijkomen en dan is de Krammer er al weer. Iedereen stuift er vandoor, alleen Theo en René blijven in m'n wiel hangen. Al snel blijkt dat ik niet de enige ben die heeft ingeleverd. Ook Adrie en Simon moeten laten lopen en als ik een beetje gas geef worden ze voor de top weer ingehaald. Op de Philipsdam wordt er aardig doorgereden en met wat pijn en moeite wordt ook Wim M. weer terugepakt. Dan laat ik me piepelen en moet weer lossen, niet leuk, maar dat hoort er ook bij. Als we weer thuis zijn blijkt wel dat de benen niets voor niets zeer doen, de cijfers geven aan dat het een stevig ritje was.

De komende weken als bestuur nog aardig wat werk voor de boeg. Hopelijk kunnen we de leden binnenkort een kledingpakket presenteren wat in de smaak valt. Ervaringen uit het verleden leren dat dit een zware opgave is. Ook mooi nieuws, met Roy en Simon, twee nieuwe en enthousiaste leden per 2013, voor hun hartelijk welkom en veel fietsplezier. Ook bij de ritten van de Bidon valt de goede opkomst op, het lijkt er op dat het Thoolse toerfietsen weer een beetje in de lift zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten