Pagina's

zondag 8 september 2013

Mooie fietsdagen

Afgelopen weken nog prachtige fietsdagen gehad. De opkomst op zowel de woensdag als zaterdag was dan ook prima en geeft goede hoop voor de toekomst. Afgelopen zaterdag alweer de laatste lange tocht in onze regio. De eerste GEA Goedhart tocht vanuit Sint Maartensdijk was een feit. Het inschrijfgeld kwam niet alleen ten goede aan het goede doel, Duchenne, maar ook aan de deelnemers, naast de verzorging onderweg en bepijling, ook nog een consumptiebon en een leuk verassingspakket op de koop toe, prima hoor. Natuurlijk verdient onze uitmuntende routeplanner Theo ook een dankwoord, deze heeft zich ingezet voor de routes, wel een gemis dat hieraan niet even werd gerefereerd in het dankwoord.Verder zat alles mee. Goede weersomstandigheden en de vrijwillers van Stavoord6 hadden hun werk goed gedaan. Aan de start een mooi gezicht. Zowel van Tandje Bij als de Bidon hadden veel clubleden gehoor gegeven aan onze oproep en waren aanwezig. De oranje outfit van Tandje Bij en het blauw van de Bidon mengden zich kleurig door elkaar heen, met daartussen nog clubleden die zich in de neutrale kleuren van Star in de strijd wierpen.

Geweldig om te zien bij onze gezamenlijke start wat een prachtig peloton van fietsers uit onze eigen dorpen zich tot een lang lint vormde op de Thoolse wegen.
Met een delegatie Tandje Bij-ers en enkele fanatieke Bidonners op kop werd er keurig gecontroleerd naar de Krammersluis gereden, wat mij zeer gelukkig stemde. Op de sluis vond de afgesproken splitsing plaats en zelfs dat ging voor zo een grote groep goed.
Voor Tandje Bij begrippen begonnen we met een grote groep aan deze lange tocht. Een aantal leden bleven achter bij de Bidon groep, waaronder Theo, die niet alleen heeft gegidst, maar ook een berg werk heeft verzet op de Stormvloedkering. Bij Tandje Bij ging intussen het tempo omhoog en iedereen draaide tot aan de eerste stop bij Zierikzee vol mee.
De eerste stop kwam wat vroeg, logisch deze was tevens tactisch gepositioneerd voor de 125 km. Sportdrank en energiereepjes op het menu. Helaas geen koeken en bananen. Hoorde achteraf dat hierover wel is nagedacht, omdat men bij de eerste keer geen idee had met hoeveel deelnemers te rekenen is er afgezien van deze bederfelijke goederen, want hieraan zit natuurlijk ook een kostenplaatje. Bij de stop aardig wat Thoolse bekenden, van o.a. Salus, die na de stop voor een groot deel bij Tandje Bij aansloten, zodat de groep verdubbelde. Nadat we tegenwind richting stormvloedkering draaide, werd er stevig aan het tempo getrokken. Ook wat gastrijders gingen zich met het kopwerk bezig houden. Melanie liet zich op dat punt afzakken en kreeg Adrie en Izaak mee als steun en toeverlaat. Adrie en Melanie konden gelukkig weer aansluiten in de Bidongroep. Izaak besloot na enig overleg toch weer terug te rijden naar de hoofdgroep. Hierdoor is hij alleen over de Stormvloedkering en over Noord-Beveland gebuffeld om bij de tweede stop weer aan te sluiten. Een prestatie van groot formaat.

Op de stormvloedkering merkte Kees dat er nadelen zitten aan het hard doortrekken tegen de wind. Bij volle tegenwind op de kering waren er niet veel kandidaten om over te nemen. Toch waren we snel aan de overkant, waar we weer vrolijk verder gingen en nog een Belgisch koppel oppikte. Op de dijken van Noord-Beveland stevig buffelen, ook achterin, met de flinke zijwind. Even voor Wilhelminadorp een paar pijltjes gemist, waardoor een klein stukje alternatieve route. Geen probleem, over het bruggetje en bij de zeedijk zaten we weer op het parcours. Na de tweede stop hadden onze gastrijders het wel gezien en bij Flake loste ook ons Belgisch koppel. Hans Priem was als enigste gastrijder nog over en reed de rit keurig met ons uit. Voor Rilland, erg veel luswerk, was de route niet lang genoeg zonder al die lussen? Op de dam een redelijk tempo, maar geen demarrage. Zijwind bij de Speelmansplaten, Kees en Wim reden zich los, Jacco diagnoseerde het Lindhoud syndroom, moeite om het hoofd te draaien. Dat kwam weer goed, of had dat te maken met de sluis die open ging? Leen kreeg het in het laatste stuk moeilijk, maar herpakte zich goed, een prima prestatie van onze 72-jarige. In Haestinge werd de dubbel Leffe voorraad van Hans Visser er snel doorheen geslagen, die hierna beteuterd met een resterend kratje Westmalle aan de bar kwam. Klein probleem voor de Bidonrijders van zondag, zoals Theo, die hier natuurlijk snel lucht van kreeg. Een prima dagje, zowel voor Tandje Bij als de Bidon, ook het Belgische koppel was enthousiast en verkondigde bij een herhaling met zeker twintig man terug te komen. Hopelijk volgend jaar een vervolg, want wat gaat er nu boven rijden in Zeeland.

2 opmerkingen: