Pagina's

zondag 24 november 2013

Records worden gebroken op 23 november.

Zaterdagmiddag eind november. Waar normaliter de dagen korten gaat dit hand in hand met de opkomst van de wekelijkse tocht van TC Tandje Bij. Zo niet in 2013. Dit jaar vertoont de opkomst immers al sinds de zomervakantie een stijgend verloop. Zo kon het dus dat we met liefst 24 man aan de start staan bij de Lunchroom van Mike. Daaronder ook enkele leden van collega-toerclub De Bidon, die steeds vaker aanschuiven op de zaterdagmiddag en zelfs lid worden.

Al na 400 meter moeten we echter de eerste afvaller melden. Theo heeft een nieuwe ketting gestoken en die wil niet samenwerken met het voorblad. Dat zorgt ervoor dat Theo niet verder kan. Dus met "slechts" 23 man/vrouw verder, waaronder onze jongste leden, de gezusters op den Brouw. De reis leidt logischerwijs met een noordoosten wind, richting Goeree-Overflakkee. Gelukkig weet ook Izaak hier inmiddels goed de weg en hij leidt ons dan ook over goed begaanbare fietspaden rond. Helaas zijn er ook in dit deel van het land idioten op de weg te vinden, en een ervan presteert het om met veel gevaar voor de fietsers ons te passeren met een grote paardentrailer. Nadien verlaat hij 100 meter voor ons de weg %^$%#$$#!Myrthe wordt vakkundig door de oude garde gedirigeerd om stijf in het wiel van de voorganger(s) te blijven rijden. Dit om zo min mogelijk in de volle wind te komen. Jammer genoeg is ze wat angstig geworden hiervoor na haar val bij de Bergse Diepsluis enkele maanden geleden. Verder wordt er keurig gereden en maakt men zich op voor de koers op de Philipsdam, bij deze rit de plek waar om de prijzen (de eeuwige eer) gestreden wordt. Het spel gaat direct op de wagen op weg naar de Krammersluizen. He, wat is dat voor een eigenaardige verschijning in het voorste gezelschap. Ik moet even goed naar de fiets kijken om hier onze voorzitter te ontwaren. Hij heeft besloten mee te strijden, echter op weg naar boven weigert hij, zeer tegen de zin van Armando, om over te nemen. Zoals meerdere mensen, waaronder uw schrijver, is hij al blij tot boven te kunnen volgen. Na aankomst op de sluis echter besluit hij het voor gezien te houden en de achterblijvers te gaan steunen. Edelmoedig man, die voorzitter van ons.

De overige renners geven gas bij om bij toerbeurt op kop te komen. De kopbeurten worden waargenomen door Kees, Roy, Onno, Armando en Wim L.. Daarachter proberen Celesta en Jacco te volgen. De laatste gebruikt nog wat energie om naast de tenoren te gaan zitten om al dit geweld te filmen met zijn telefoon. Dit tot verbazing van Kees Lindhout, die aan kop alles gaf en dan normaliter niemand naast of voor zich duldt. 


Nadat alles weer bij elkaar is, wordt koers gezet naar Sint Maartendijk, waar het clublokaal van Mike bijna te klein wordt om iedereen te herbergen. Ook de dames schuiven nog even aan na afloop, waarvan een zelfs in zeer uitdagende kleding. Dit wordt niet door een ieder gewaardeerd, maar de jongste telg trekt zich er weinig van aan. Met een rondje frikadellen worden de calorie├źn weer aangevuld

2 opmerkingen:

  1. Jake, ik beloof wanneer ik mn tandje bij tenue heb ik geen FEYENOORD T-shirt meer aan zal doen ;-)

    Groetjes Myrthe

    BeantwoordenVerwijderen