Pagina's

zondag 8 december 2013

Natte boel

Met twaalf man (vandaag geen dames) aan de start in Sint-Maartensdijk werd om half twee vertrokken. In eerste instantie zelfs met elf man, omdat Hans P. nog binnen was om wat spullen weg te leggen. Niemand, ook broer Wim niet, had dit echter in de gaten, zodat zonder Hans vertrokken werd. Gelukkig werd hij al snel gesignaleerd zodat koers gezet werd richting Brabant. Vanwege de afwezigheid van de vaste routeplanner en de vice-routeplanner kon Jacco als vanouds de route doen. Het verbaasde dan ook niemand dat de rit richting het Brabantse ging. Een rondje Bergen en afhankelijk van de regen nog een extra lusje eraan plakken was de bedoeling.

De regen viel gelukkig alles mee, hoewel in de buurt van Lepelstraat de lucht wel erg donker werd. Het vocht dat echter niet van boven viel, spatte wel van onder op, zodat een ieder alsnog nat en smerig werd. In het bos van Bergen werd besloten richting Huybergen te rijden. Het fietspad langs de Huybergseweg is normaliter al niet te best, maar er lagen ook nog ontzettend veel blad- en takresten op, zodat het rijpad wel erg smal was. Vanaf de Weg naar Wouw naar Huybergen werd flink doorgereden, waarbij dit keer niet Kees L., maar Jacco de zwarte Piet kreeg toebedeeld. Hij aanvaardde deze kritiek met enige trots, tot vanachter uit het peloton enkele kreten werden geslaakt dat Leen erafgewaaid was. Dan maar even wachten op Leen, die met een naar zijn zin te hoge hartslag rond reed. Al vaker heeft Leen het advies gekregen de hartslagmeter thuis te laten, immers, wat niet weet dat niet deert. Maar Leen is als cijferfreak onafscheidelijk van zijn meter.

Met een wat rustiger tempo werd de kortste route naar huis genomen, door Hoogerheide, langs Non-Plus Ultra richting de oude Zeeuwse weg. Leen fietste weer lekker mee, waardoor de snelheid langzaam maar zeker weer steeg. Bij de Kreekraksluizen werden de benen getest en werd gemonsterd wie er goed zaten en wie niet voor de koers over de Oesterdam. Aanvankelijk leek er sprake van een wapenstilstand, maar al snel waren Armando en Jacco vertrokken uit de groep. Ze werden gevolgd door Kees, Wim L. en Hans. L.. Met de wind schuin van links merkt Kees op dat Jacco de enige niet-Lindhoud(t) is in deze groep. Heeft die overmacht dan soms iets te maken met de achternaam ?Bij de Bergse Diepsluis wordt gewacht op de rest van de groep, waarna na 75 km Smerdiek weer wordt binnengereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten