Pagina's

dinsdag 31 december 2013

Sterke kampioen

Het seizoen is weer voorbij gevlogen. Zaterdag al weer de allerlaatste clubrit van 2013. Twintig man aan de start op 28 december, dat is wel een unicum. Het meer dan goede weer en de prijsuitreiking zullen daar ook wel iets mee van doen hebben, maar toch.

We gaan voor een bekende en in de wintermaanden, met zuidelijke wind, zeer gewilde route. Met deze temperaturen en en een zonnetje krijgen we voorjaarskriebels.Er wordt stevig vertrokken, eigenlijk te stevig. Als ik zelf even achterin rijdt merk ik hoe hard er aan getrokken moet worden om de gaten dicht te houden. Dit is voor Melanie die het al een paar weken rustig aandoet keihard aanpoten. Gelukkig heeft deze route brede wegen zodat er goed in brede waaiers gereden kan worden. In het bos met het nodige bochtenwerk is dit moeilijker. Bij Hoogerheide gaan we nog voor een extra lusje over Woensdrecht.  Melanie en Theo zijn dan al richting Oesterdam gegaan. Tot ongenoegen van Ron heeft dit duidelijk invloed op het tempo. Op de brug bij Rilland is het nog even stevig er aan trekken. Pfff kan nu wel merken dat ik deze kerstvakantie er een paar kilootjes aan gegeten heb en ik niet alleen. Op de Oesterdam kruip ik lekker in de deze keer heel rustige groep. Ongeveer halverwege zien we Simon eenzaam langs de kant staan. Voor de tweede keer lek en zonder reservebanden. Stop samen met Hans, zodat de rest door kan. Komt nog goed uit, Hans komt er achter dat hij een langzame afloper heeft en ook Onno die al eerder lek was en ons heeft gemist aan het begin van de dam sluit weer aan. Als we weer op gang trekken komen Kees en Armando teruggereden, om assistentie te verlenen. Dan wordt het toch nog even doorrijden richting Bergse Diepsluis, ook wel even lekker. We zijn mooi op tijd terug bij 't-Hoekse, als we net zitten komt Anja als eerste vrouw binnen. Het duurt niet lang, we moeten er zelfs tafels bijschuiven, of de tent zit vol, ruim 35 mensen, super. Al weer voor de derde keer mag ik de prijsuitreiking bij Mike in 't-Hoekske doen. Zo'n toespraak is niet m'n grootste hobby, maar volgens Kees gaat dat prima. Nog even refereren aan het letterlijk meest opvallende aspect dit jaar, onze nieuwe fietskostuum. Verder natuurlijk, het stijgende ledental en de uitdijende fietsgroep en ook de goede sfeer, die ik zeker de laatste maanden van dit jaar voel. De cijfers liegen er ook niet om, 69890 km, ondanks redelijk veel regen uitval in het voorjaar, net geen nieuw clubrecord. Evenals voorgaande jaren een sterke clubkampioen. Met 5600 km, pas voor de derde keer in de clubgeschiedenis boven de 5500 km, zet Kees een ijzersterk PR, hij was nog niet eerder boven de 5000 km. Zal er ook wel mee te maken hebben dat het lopen nu op een laag pitje staat. Het clubrecord van Theo, 5729 km in 2011 blijft nog wel in de boeken, dat zal moeilijk te overtreffen zijn.

Al met al een mooi fietsjaar, veel fietskilometers, weinig valpartijen, geen ernstig letsel en een groeiende fietsgroep. Voor ons als bestuur ook weer volop uitdagingen om dit in 2014 in goede banen te leiden. Voor allen een fijne jaarwisseling, een gezond, voorspoedig en een kilometerrijk 2014 toegewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten