Pagina's

zondag 26 januari 2014

Weerbericht zuiden: onverminderd goed!!

In het noorden sneeuw, in het zuiden onverminderd goede fietsomstandigheden. Nu twintig man aan de start, de laatste weken niet minder als vijftien man, dat heb ik midden in de winter nog niet eerder meegemaakt. Jacco doet deze week de route, ik voel al aan m'n water dat we dan de Gummarus in beeld zullen krijgen.
De heren zijn de laatste weken behoorlijk fanatiek er wordt dus weer pittig vertrokken. Achteraan is het aanpoten om na de rotonde van Smerdiek de gaten dicht te rijden. We zijn de molen al voorbij als dat een feit is en onze twee dames kijken vertwijfeld uit hun ogen. Als ze er op de Eerste dijk aan blijven sleuren  moet ik helaas al gaan roepen en na een paar keer valt gelukkig het muntje. Uit eigen beweging en op aanwijzing van Kees gaan nu meerder fietsers aan de zijkant rijden, zodat er meerdere waaiers ontstaan. Dat is nodig ook, het is een koud venijnig windje wat ons belaagt en degenen die niet meedraaien in de problemen brengt.

Dit gaat prima, iedereen kan weer meekomen. Inderdaad zie ik na verloop van tijd de contouren van Steenbergen opdoemen, inclusief torenspits. Myrthe en Irene draaien terug naar Tholen, mooi dat ze er weer bij waren. Na Steenbergen richting Moerstraten, hard werken tegen de wind op dit open stuk. Maar met het vooruitzicht van het Bergse Bos, waar de benen kunnen bijkomen, wordt er stevig door getrokken. Achter de Mattemburgh, op de Kraaienberg laat Hans Lindhout nog even zien dat de vorm er is en dan richting Oesterdam. Het smalle fietspad langs de oude Zeeuwse weg is met de wind schuin tegen lastig voor een grote groep. Er vallen dan ook af en toe gaten. Op de dam gaat een grote groep er vandoor. Als dat nu elke week al zo gaat ben ik benieuwd wat dat van de zomer wordt. Terug in de Scherpenissepolder wederom hard werken en wat consternatie als gastrijder Jackie een gelukkig onschuldig valpartijtje heeft. In ons thuishonk is het ouderwets gezellig en ook Theo die het al druk heeft met de voorbereidingen voor z'n verre reis komt nog langs, even later gevolgd door René die nog een rondje voor z'n eigen heeft gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten