Pagina's

zondag 12 oktober 2014

Einde zomerseizoen nu echt een feit

We leven alweer in oktober en tot nu toe hebben we van geluk mogen spreken met het weer. Echter, vandaag waren de weergoden ons slecht gezind. Hoewel de voorspellingen spraken van een lekker zonnetje met 18 graden, bleek in werkelijkheid rond het middaguur veel regen te vallen in een kille 12 graden.

Omdat de regen aanhield, werd besloten de zaterdagrit af te gelasten. Volgens penningmeester Kees na 88 zaterdagen onafgebroken te hebben gefietst. OK, we willen met motregen nog wel eens starten en we worden ook wel eens -verwacht of onverwacht- verrast door een flinke bui. Al snel werden de mensen gemobiliseerd om dan maar om 15.00 uur te starten en een kort rondje te doen.

Bij de start werd de inmiddels gebruikelijke fietsenreparatie uitgevoerd. Dit keer niet de fiets van Irene, maar de schoenplaatjes van Daan bleken niet te passen op de pedalen. Maar Daan is niet voor een gat te vangen, dus dan maar trappen met niet-passende plaatjes. Net terug van een flinke blessure, bleek Daan het fietsen nog niet verleerd.

Uiteindelijk werd ongeveer 55 kilometer afgelegd door de Oesterdam heen en weer te rijden met een nog steeds zomers gemiddelde van 34,2 km/uur.

Volgende week starten we -hopelijk met beter weer- gewoon weer om 13.30 uur aan de Markt bij 't Hoekske.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten