Pagina's

zondag 26 oktober 2014

Pittige rit

Grijze wolken kleuren de einder. Een krachtige westenwind en een temperatuur van 14C geven aan dat het herfst is. De lange broeken krijgen nu de overhand. Enkele dapperen weten niet van wijken en staan in korte broek. Onverminderd goede opkomst, zestien man aan de start. Jaap is terug om z'n eerste plek te verdedigen en ook Izaak is er weer. Fijn voor mij, hij is goed bekend op Goeree en Schouwen. Geen probleem voor hem om de route te doen.

Van meet af aan wordt er stevig gejakkerd. Aangepast tempo is er niet meer bij. Niet vreemd als je hoort wat sommige mannen aftrainen in de diverse sportscholen. Waar is de tijd dat je in de wintermaanden wat rust nam. Voel me belabberd, maar probeer toch mee te draaien. Helaas op de onbeschutte stukken na de Krammer toch naar achter. De ervaring heeft geleerd dat het daar vaak geen pretje is. Na Bruinisse de eerste slachtoffers. Broer Hans had al aangegeven een wat kortere route te rijden. Op het eerste dijkje, de plek waar Hans zou afslaan, zie ik van Dijke sr, die net daarvoor met Simon een fanatieke kopbeurt draaide, met z'n grote versnelling volledig geparkeerd staan. Simon blijft bij hem of staat ook geparkeerd, ik kan het niet zien. Er wordt geroepen. Geen zin met deze tegenwind, dat is  roepen in de woestijn. Achter me kijkend zie ik niks komen, zeker meegedraaid met Hans. Ik concentreer me weer op m'n eigen sores. Voorin zijn ze vooral bezig met doorrijden. Pas kilometers later, vlak voor Zierikzee, komt Hans van Dijke jr er achter dat z'n pa mist. Hij draait verbolgen terug. Na Zierikzee een stevige zijwind. Adrie en ik komen achterin vol op de wind. Zelfs kop over kop redden we het niet. Als ik besluit dan maar alleen terug te rijden, wordt er toch nog even ingehouden. Op de Philipsdam wordt er weer stevig gedemarreerd. Kees kan een pluim in z'n kont steken. Hij moet lossen in de kopgroep. Jaap is helemaal in euforie. Als dat als 60-jarige geen bevestiging is van je status als hardrijder weet ik het niet meer.

Intussen wordt er in onze tweede groep ook lekker doorgereden. Izaak is helemaal in z'n element. Ook Daan, Hans Priem en Adrie doen hun uiterste best, maar moeten dat later wel bezuren. Zelfs Kees komt in zicht. Dan op naar 't-Hoekske, het is voor velen tijd om wat energie bij te tanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten