Pagina's

zondag 2 november 2014

Mooie tocht in November

Het is al November, super weer en aan de start 16 leden en 4 gastrijders. Fijn om Wim Lindhoud weer in de groep te hebben na zijn ongelukkige val van een dak.
Met een matige zuiden wind wordt zuid Beveland voor deze zaterdag middag ons terrein. Iedereen heeft er zin in en er wordt lekker doorgedraaid. Op de Oesterdam de wind tegen en een tweede waaier is gewenst. Hier offert Roy en ik zelf me voor op. Aangekomen op zuid Beveland vervolgen we onze weg onder de dijk richting Waarde en Kruiningen met deze wind een welkome beschutting.
Op 45 km krijgen we eindelijk de wind in de rug, met de zon erbij lijkt het eerder zomer dan herfst. Je zou bijna gaan zweten. Achterlangs Krabbendijke richting Rilland. Hier nog een hachelijk moment, we rijden niet op het fietspad maar op de weg. In de verte zien we een motoragent staan. Even spannend maar het blijft bij een groet en we hoeven ons zakgeld niet aan te spreken. De Oesterdam komt er aan en een aantal renners beginnen al naar voren te schuiven om de slag niet te missen. Een gevaarlijke situatie bij het oversteken breekt de groep in twee├źn. Zelf zit ik in de tweede groep, ik twijfel, laat ik ze weg rijden of sprint ik het gat van 100 meter dicht. Na vorige week ben ik aan mijn stand verplicht het gat dicht te rijden. Hans Priem probeerd aan te pikken maar knapt nog voordat we de koplopers hebben bereikt. Vooraan ook Irene die met wat hulp van Onno kan handhaven. we tikken de 50 km/uur aan en als we de wind schuin voor krijgen lopen we echt uit op de achterblijvers. We blijven namelijk dik 45 rijden alsof het geen enkele moeite kost. Aan het eind van de dam knijpt Roy er nog even van tussen gevolgd door Kees. Hij had nog wat recht te zetten van vorige week. De groep is behoorlijk versnippert en als laatste komen Ron en Mel de sluis over. Het laatste stuk richting Smerdiek is het wat drukker dan normaal in de bus. Begrijpelijk, aangekomen in het Hoekske 92 km op de teller met een gemiddelde van 35,2 km/ uur.  We kunnen weer terug kijken op een voortreffelijke sportieve middag.
Groet Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten