Pagina's

zondag 18 januari 2015

Eindelijk zon

Wat de zon wel niet kan doen voor de fietser bleek zaterdagmiddag. Liefst 20 fietsers stonden aan de start van de derde clubrit van dit jaar.

Voorzitter Wim heeft onlangs een kijkoperatie ondergaan en besloot met een vijftal anderen een kort en rustig ritje rond Bergen op Zoom te doen. De rest ging in dezelfde richting op pad, maar keerde bij Poortvliet rechts richting de Oesterdam. Vanwege de onverwachte wind een wellicht vreemde keus, maar de zon maakt veel goed. Op de Oesterdam werd goed gewisseld en ondanks dat velen al bij voorbaar hadden aangegeven in "de bus" te gaan zitten vandaag, bleek er geen bus te zijn. Dat belooft weer wat vanmiddag.

Afgelopen dinsdag was de jaarlijkse ledenvergadering gehouden, waarbij de goede voornemens weer eens werden bediscussieerd. De goede voornemens zijn zelfs samengevat in een document genaamd "Groepsetiquette". Nu maar hopen dat het niet alleen bij voornemens blijft dit jaar. Verder een goede vergadering, de club is inmiddels zo groot geworden dat we niet zonder kunnen en het bestuur geeft hier uitstekend invulling aan.

Na de Oesterdam vervolgen we onze weg richting Bath, waar we onderlangs de dijk mooi in de luwte blijven fietsen. De Hart van Tholen-toerclub reed ons tegemoet en werd luidkeels begroet. Een andere verassing wachtte in Waarde, waar de weg onderlangs de dijk eindelijk is geasfalteerd. Dat werd ook wel hoog tijd, de weg had inmiddels veel weg van een polderpad rond Roubaix. In Waarde bleek Jacco een voorband te hebben die langzaam leeg liep. Een kilometer verder werd een mooi plekje in de luwte en zon gevonden om de binnenband te wisselen.

Verder ging de reis door Oostdijk en langs het spoor terug naar Krabbendijke. Hier werden bij het oversteken van de provinciale weg een tweetal leden vergeten, waardoor deze alle zeilen moesten bijzetten om weer bij de groep te komen. De etiketten laten hier en daar los.

Aan het begin van de Oesterdam vloog Kees weg in zijn gebruikelijke demarrage. Broer Wim wilde wel, maar kreeg niet veel steun van de anderen. Toch werd en masse besloten Kees bij te gaan halen, maar dat viel nog niet mee. Pas bij de Speelmansplaten werd hij bij- en ingehaald door o.a. Royke. Bij de sluizen werd netjes gewacht op de rest, waarna bij Mike de anderen al aan de koffie zaten. Ook de C-groep sloot nog aan, zodat het weer gezellig eindigde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten