Pagina's

zaterdag 21 maart 2015

Ronde van Vossemeer

Zaterdag stond in het teken van de ronde van Vossemeer. Met aan de start ons lid Roy. Met hoge verwachtingen waren een groot aantal renners naar Vossemeer gekomen om Roy aan te moedigen en stiekem ook een beetje om in de Vossekuil naar de uitgestalde fietsen van Fase Fietsen te kijken.
Waarschijnlijk door onze aanmoedigingen rijdt Roy een puike race en wordt uiteindelijk 10e. Na de finisch snel naar huis om ons voor te bereiden op de middag rit. Aan de start 14 renners. Voor deze omstandigheden (wind NW5 en motregen) een aardige opkomst. Vertrek 13:30 uur richting Oesterdam om de luiwte van de bossen op te zoeken. Waarschijnlijk waren behoorlijk wat renners ge├»nspireerd door de ronde van Vossemeer want van kiet af gaat het gas er op. Nog voor Tholen haakt Leen af (last van steptraining vrijdag) en Jacco (opgeblazen gevoel).  Aan het eind van de dam hebben we een gemiddelde van 37 km/uur. Voor een aantal renners iets te veel van het goede met als gevolg nog 6 man die overblijven om kopwerk te verrichten. Met de altijd behulpzame Izaak chauffeur van de bus die aardig gevuld is. Samen met de Fam. Lindhoud, Peter, Simon en ik zelf draaien we lekker door richting  Ossendrecht. Hier krijgen we de wind flink op kop. In de verte de bossen die vast de welkome beschutting gaan geven. Via Huijbergen richting Bergen op Zoom waar we een aantal rondjes draaien door de bossen alvorens we ons gaan opmaken voor de winderige terugweg. Als we 3 rondjes gedraaid hebben tijd om richting Halsteren te gaan. Zodra we de bossen uitrijden gelijk de wind vol op kop. Het tempo zak aardig terug ondanks dat we mooi rond draaien. De Thoolse brug op laat Armando even zien dat hij in vorm is. Pa kan net als ik enkel in het wiel blijven en knap buiten adem komen we boven. Even op elkaar wachten en verder richting Smerdiek. Met een gematigd tempo door de polder zodat iedereen aan kan blijven haken. Inmiddels zijn er nog 4 man over die kopwerk verrichten voorin de groep. De wind, kou en natigheid eist zijn tol.
Met 96 km op de teller komen we aan in "Hoekske" waar de koffie al klaar staat. Roy en Irene komen later nog even verslag doen van de koers. Irene Trots op haar Royke. En was nog lang gezellig.

3 opmerkingen:

  1. Izaak is een beest. Heeft in z'n eentje het grootste deel van de groep uit de wind gehouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Wim, de sterkste die zich altijd opoffert voor de minderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Trouwens niet voor niks eraf gegaan, vandaag de hele dag boven de WC gehangen....

    BeantwoordenVerwijderen