Pagina's

zondag 26 april 2015

Klimmen op de Veluwe

Op 25 april stond de eerste grote rit op het TB-programma. Nadat een aantal jaren de Peter van Petegem Classic op de kalender stond had het bestuur dit jaar een nieuwe rit op de kalender van april geplaatst; de Haute Veluwe.

Elf fietsers aan de start in Bennekom. Een start die nat was. Een druilerige regen viel omlaag wat de meesten deed besluiten een regenjack aan te trekken. Na de inschrijving werd koers gezet in noordelijke richting, richting Ede. Al snel besloten Rene en Melanie de ronde van 110 km te doen, waar de rest voor de 150 km koos. Na Ede volgde de Hessenweg in de richting van de vele kippenstallen van Barneveld. Er werd door zes man keurig rondgedraaid, waarbij we ook nog hulp kregen van een sterke BMC-rijder uit Rotterdam. Jaap kweet zich van zijn opvoedende taak om de vreemde eenden in ons peloton te voorzien van het huishoudelijk reglement.

We leerden dat Kootwijk vele verschijningsvormen kent; Kootwijk, Kootwijkerbroek en Radio Kootwijk, we kennen ze nu allemaal. Hoewel er weinig tijd was om rond te kijken was het gebouw van Radio Kootwijk toch wel een bijzonder iets, zo midden op de Veluwe. Wikipedia leert ons dat dit gebouw rond 1920 hier geplaatst is als zender om te kunnen communiceren met Nederlands Indie. Na de Kootwijken reden we richting Apeldoorn en Hoenderlo, waar de eerste tussenstop was met koffie. Na de stop werd het langzaam droog, en na plaatsen als Soeren en Eerbeek werd de Posbank beklommen. Aangekomen in Rheden was er wat verwarring of de Posbank nu al of niet achter de rug was, feit was dat er na Rheden nog een flinke puist in het parcours zat. Hier reden de Stallanders een stukje vooruit om te verkennen en bovenop werd gewacht op de zware jongens. Hier werd het zelfs nog aangenaam qua temperatuur.

De molen van Tholen haperde af en toe waardoor de groep uiteen spleet. Zodoende werd een stop gemist en kwamen sommigen in hongersnood. Vervelend met nog 30 km te gaan. Er werd wat eten uitgewisseld, zodat de nodige energie kon worden geleverd voor de finale. Gelukkig volgde nog een stop langs de Rijn, of was het nu de IJssel ? De topografische kennis van de Stallanders laat ons in de steek. Gelukkig is de rit uitstekend uitgepijld, zodat na de Pietersberg (vervelende verassing) Bennekom weer gevonden werd. Hier werd de dag traditioneel afgesloten, waardoor het plaatselijke cafe nu geen Leffe meer voorradig heeft.

2 opmerkingen:

  1. Mooie rit, fijne sfeer. Complimenten voor Jaap die een sponsor vond en daarmee inschrijfgeld en consumpties onderweg betaalde en bovendien een superleuke goodie-bag uitdeelde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helmaal vergeten te vermelden inderdaad Top geregeld Jaap !

    BeantwoordenVerwijderen