Pagina's

maandag 28 maart 2016

Paasrit

Mazzel voor de mannen van Tandje Bij dit paasweekend. Precies op het goede moment komt het zonnetje te voorschijn en de temperatuur wordt aangenaam. Als Jaap komt aangefietst voor de B-groep grote verbazing. Hij heeft al een ochtendtraining van 70 km achter de rug en wil vandaag veel kilometers maken, wat heet fanatiek. Met dertien fietsers en zo'n sterke bezetting ben ik niet echt bang voor de harde wind, maar gaan we toch voor de relatieve beschutting van Brabant om met een stevige rugwind terug te kunnen keren over onze vertrouwde Oesterdam.

Via Oud-Vossemeer richting de Kladde,waar ik bij m'n kopbeurt even naar adem moet happen. Langs de A4 en de Schansbaan richting het bos. Simon, die na een avondje doorzakken naar eigen zeggen slechte benen had, is helemaal genezen. Volgens mij was dat al zo na 1 kilometer. De groep is  goed op elkaar ingespeeld er wordt lekker gerouleerd. Na het bos dit jaar voor het eerst richting Nispen. Jacco is denk ik al een beetje vermoeid, want normaal hoor ik hier altijd; Aerebezems!!! Richting Huijbergen op het smalle fietspadje even volle bak tegen. Niemand linkebalt, een goed teken. In de Ossendrechtse polder niet alleen een rugwind. Op stukken met een harde zijwind wordt onze waaier beproefd. Op de dam gaat het los. Izaak, Chris, Marco, Simon, Jacco, Jaspert en natuurlijk Jaap voelen zich beresterk en willen dat ook laten zien. Theo die tot dan toe Melanie achteraan heeft geholpen op de moeilijke stukken wil de benen ook testen en krijgt Adrie, Hans en Liesbeth  mee. Bij Melanie gaan de kilometers tellen, ze begint dikke benen te krijgen, figuurlijk dan wel. Natuurlijk laat ik haar niet alleen. Kan ik gelijk de benen nog wat opladen voor het laatste stuk. Intussen gebeurt er het nodige in de kopgroep. Met snelheden boven de 55 km/u heeft Marco het moeilijk in de waaier. Als het zowat fout gaat en Izaak door het gras moet weet Jaap gebruik te maken en los te komen. Toch knap na zo'n dag want de anderen zijn bepaald geen pannenkoeken.

In de Scherpenissepolder nog een stevige zijwind, dat mag de lol niet drukken. Nog even wat spielerij, waarna Chrisje als eerste omhoog knalt aan het eind van de Westkerkseweg. Met 92 km en tevreden gezichten terug bij Mike en de A-groep, het was weer  een mooie rit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten