Pagina's

zondag 17 april 2016

Hoogmoed komt voor de val

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Er was al geruime tijd naar uitgekeken en op vrijdagmorgen deed de ZLM-Roompot tour Tholen aan. Als tegenprestatie voor de ontvangst in Tholen had de ZLM tour, met de hulp van de TMZ (en met name Roy G en Onno L.), een ploegentijdrit georganiseerd met vrije inschrijving. De vrijwilligers van toerclub de Bidon verleenden hand en spandiensten.

Dat nodigde uit voor een stevige onderlinge competitie. Nog voordat de anderen de slaap uit de ogen hadden gewreven had de familie Lindhoud zich al geroerd op de transfermarkt en zich verstrekt met Jaap Geuze. Tevens werd en passant de naam " Tandje Bij" geclaimd. Buurman Daan Bolier sloeg direct hierop zijn slag door een team ('t Ailand) te formeren met daarin Hans Priem, Peter Metske en Jacco Paauw. Ook Chris Schrier schreef in met een team met broer Jan, Liesbeth Pons en Jos Scherpenisse. Tenslotte werd een samengesteld team geformeerd met de naam Orange-Blue, slaand op de clubkleuren van de twee toerclubs van Tholen. Theo vd Berg, Wim Poot, Adrie vd Ree en Izaak Scherpenisse vormen de leden.

Vrijdagmorgen was het zover. In totaal 21 teams dingen mee naar de eeuwige roem. Vanuit heel de regio tot Eindhoven waren teams gekomen om onderling de strijd aan te gaan. Echter, voor de Thoolse teams was maar een uitslag relevant; de eerste plek van Tholen. De Lindhouten mochten als eerste starten, gevolgd door De Bikkels van Chris Schrier. Vervolgens Team 't Ailand en als vierde Team Orange Blue. Al na 3 km moesten de Lindhouten het doen zonder broer Wim, die lek reed. Een gevoelige mentale tik die het team niet meer te boven zou komen. Vlugge Japie (Geuze) zat zo vol adrenaline dat hij de rest al na de eerste bocht uit het wiel reed. Cruijff zei het al: "Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken".

De Bikkels bikkelden zich ondertussen een weg richting het tunneltje van de Oesterdam, waar ze werden ingehaald door Team 't Ailand, een geoliede machine die met een geweldige teamspirit tot grote prestaties zou reiken. Daarachter had Orange Blue ook al snel een man kwijt gespeeld, Wim Poot moest lossen. Ondertussen zagen de mannen van 't Ailand, aangevoerd door de ontembare leeuw Peter Metske, de Lindhouten aan de horizon opdoemen. De stip werd steeds groter en daarmee groeide de moraal van de mannen.

Na een flinke eindsprint werd door 't Ailand een tijd genoteerd van krap 36 minuten, een gemiddelde van liefst 38,4 km/u. Dat was goed voor een 12e totaaltijd. Team Tandje Bij volgde op een ruime minuut, op de voet gevolgd door Orange Blue en de Bikkels. Echter, die laatsten waren wel de enige die met bloemen naar huis gingen. Ze wonnen de prijs voor beste gemengde team.

Na afloop werd nog lang nagepraat onder het genot van een versnapering in het Hart van Tholen.

Iedereen van TMZ en ZLM, met name Onno, Roy en alle vrijwilligers van toerclub De Bidon hartelijk dank voor de perfecte organisatie !


1 opmerking: