Pagina's

zaterdag 30 april 2016

Team Tandje Bij staat zijn mannetje

Twee weken na de ZLM/Roompot tijdrit wordt er nog steeds gesproken over de "matige" prestatie van Team Tandje Bij. Na vorige week de prachtige toertocht op de Veluwe te hebben gereden was al snel duidelijk dat wij een "off Day" hadden tijdens de tijdrit. De klap toen onze Klepper Wim met een lekke band moest afhaken zijn we niet te boven gekomen. Tijdens de toertocht Haute Veluwe werd er nog veelvuldig over gesproken. Jammer voor team 't eiland dat ze hun kruit verschoten hadden. Heeft veel weg van een eendagsvlieg. Elke bult die we moesten nemen waren ze in geen velden of wegen meer te bekennen. Waarschijnlijk heeft de overwinning met de daarbij behorende verplichtingen met de pers te veel energie gekost. Team Tandje Bij heeft ze aan alle kanten geholpen om bij de finisch te geraken.

Vandaag heerlijk weer matige frisse wind. 8 renners aan de start om te vertrekken met de A-Groep. We vertrekken om 13:30 uur voor rondje Willemstad. De route wordt verzorgd door Jacco of was het nu toch Kees? Bij de Afslag richting de Krabbenkreekdam wil Jacco richting de Philipsdam en Kees richting Steenbergen. De groep volgt trouw de aangewezen reisleider. Beetje mopperend gaat Kees ook overstag. Vanaf dat moment krijgen we de NW wind tegen. Nog voor Flupland zien we Leen in de verte rijden. We rapen hem op en hij pikt gelijk aan. Als we naar boven over de Kramersluizen rijden wordt het hem iets te veel van het goede. Hij besluit op het gemakje alleen verder te gaan.
Met een wat zig-zag route komen we uit in Stellendam. Volgens mij gaat Willemstad niet meer door en krijgen vast nog de Kramer terug nog een keer voor de kiezen. Onderweg worden we nog 2 x door een mooie dame op de foto gezet. Ze denkt vast dat we het parkoers van het NK aan het verkennen zijn. Of zou het toch weer door Daan geregeld zijn en komen we in het plaatselijke leugenaartje?
De tijd zal het leren.
Na 50 km krijgen we eindelijk de wind in de rug. Via Dirksland en Herkingen zien we de scherprechter in de verte. Ik zorg voor een goede positie als we aan de "klim" beginnen. Er wordt direct lekker doorgetrapt. Van de 8 blijven er boven nog 4 over. Kees , Wim, Daan en ik zelf. We gaan even gas geven en er ontstaat een groot gat. Het is nu 3x Team Tandje Bij tegen Daan. Want waar zijn zijn ploegmaatjes? Die geven niet thuis. Ondanks dat ik een paar flinke tempo versnellingen uit pers en we met z'n drie├źn zijn houdt Daantje knap stand. Aan het eind van de dam zegt hij vrolijk dat ie nog over had. Mooie kerel zeg! Nog ff wachten op de rest en samen richting Smerdiek. Met 104 km AVS 34,3 km/uur als groep lekker gefietst. Hier praten we onder het genot van een stukje taart met koffie nog even na. Even later komt de B-groep binnen die om 13:45 uur zijn vertrokken. Zij hebben ook 97 km op de teller met een AVS van 31,7 km/uur. Het was nog lang onrustig.
Volgende week 7 mei staat er een rit van 150 km op de planning. Let op! Vertrek is 11:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten